НОГЕ СУ МИ СЕ ОДСЕКЛЕ, НЕ ЗНАМ КАКО МИ СТРОФА ИДЕ! Неда Украден открила како се осећала док је певала за Тита - дотакла се и Гадафија

Новости онлајн

09. 05. 2021. у 19:02

ПЕВАЧИЦА Неда Украден у емисији уживо открила је детаље својих наступа пред великим државницима попут Тита и Гадафија.

НОГЕ СУ МИ СЕ ОДСЕКЛЕ, НЕ ЗНАМ КАКО МИ СТРОФА ИДЕ! Неда Украден открила како се осећала док је певала за Тита - дотакла се и Гадафија

Фото: Принтскрин

- Певала сам најширијем слоју људи, од професора до земљкорадника, од народњака до рокера, Тита, Гадафија... Певала сам 10 пута и још бар 30 уметника, мојим колегама, то сам звала певање са страховањем, није Тито био опасан, већ је сама организација била другачија, све се мерило, свака реч... Покојна Јадранка Стојаковић је певала "Има нека тајна веза", све је то било у реду, али пошто се Тито у том тренутку развео од Јованке, то је била једна сумњива песма – прича Неда кроз смех.

- Било је треме, једном се десило да је једна певачица певала "Земљо моја" и почне жене да плаче, и плаче, не може да се заустави, а Тито на три метра. То је страшно, не знаш шта ће да се деси, сви су аплаудирали, па и он, али сви у протоколу те гледају намргођено, испрепадаш се – открива певачица.

- Ја поведем оркестар, дошли смо близу Добановаца, шатор за нас уметнике да се пресвучемо, не знам ни коме певамо, они кажу "видећеш"... И онда одједном сазнамо да певамо за Тита и његове госте. Кад је дошао ред на мене, ја видим Брежњева. Не да су ми се ноге одсекле, него не знам како ми строфа иде – говори Неда.

- Отпевам ја, кад видим Брежњев иде према мени, ја рек'о сад "готово", сад кад ме ухапсе, кад он приђе, пољуби ми руку и крене да ми рецитује Керушу од Јесењина. Мајко мила, кад не умрех тад од страха и треме, нећу никад – прича Неда у емисији "Премијера Викенд - Специјал".

- Ишли смо у посету Либији, нас пар уметника, делегација из Србије, тада је Гадафи био жив, 2006. године и сад сви имамо по пар минута да се представимо човеку. Ми очекујемо неко прстење, тенкове, кад оно шатор у некој авлији, животиње шетају, разне коке, пси, једна камила... Дође човек љубазан, одржао здравицу, јако је волео Србију – открива певачица.

Ја се представим и кажем одакле сам, моја песма "Зора је", кад један човек поред њега почне да је пева, Гадафи каже "па ја знам ту песму" и почну сви да певају – завршава Неда Украден.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)