ПЕВАЛА ЈЕ “МИТУ БЕКРИЈУ” И “СОЈКУ ПТИЦУ”: Њени хитови радо се чују и данас, а признање да је уметник никада није добила (ФОТО)

Novosti online

03. 05. 2021. у 20:41

"ДИМИТРИЈО, сине Митре", "Весели се кућни домаћине", "Мој Милане кад у војску пођеш", "На Ускрс сам се родила", "Мито, бекријо", "Ајде Јано, коло да играмо", "Јел' ти жао што се растајемо", "Запевала сојка птица" само су неки од назива песама које је Василија Радојчић отпевала.

ПЕВАЛА ЈЕ “МИТУ БЕКРИЈУ” И “СОЈКУ ПТИЦУ”: Њени хитови радо се чују и данас, а признање да је уметник никада није добила  (ФОТО)

Фото: Архива "Новости"

О њеном приватном животу се јако мало зна, а у једном интервјуу открила је да је остала без супруга.

Њена љубав био је бубњар Милан Ђорђевић. Дуго су били у браку, а он је умро пре ње. Његову смрт је тешко поднела. Оно што јој је терало сузе на очи био је и начин на који је третирана као уметник. Снимила је много песама, албума и својевремено плоча, али уз награде, признање од државе није добила.

- Повредиле су ме и колеге музичари, естрадну пензију нисам добила иако сам неколико пута подносила захтев. Када је пензија изгласана, требало је да је први добијемо Цуне и ја. Он је пензију добио, мене су заобишли иако важим за певачицу која има највише снимљених песама у фонотеци Радио Београда. Снимила сам за РТВ ПГП 60 антологијских песама, обећали су да ће ми објавити троструки албум, а онда су десетак мојих песама стрпали у некакав заједнички музички пројекат за који још не знам шта представља - рекла је Василија давних дана.

Певачку каријеру је почела шездесетих година 20. века. Многе њене песме постале су хитови које слушају различите генерације. Квалитетне интерпретације и глас обојен емоцијама привукли су велики број поштовалаца.

Умрла је у 76. години. Кремирана је у Београду 2011. године. Њен пепео је посут по Врту сећања који је део Новог гробља.

(Ало)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)