ПРЕМИНУО АЛЕКСАНДАР БАЊАЦ: Од чувеног композитора опраштају се колеге- Путуј Баки, Почивај у миру

Novosti online

28. 04. 2021. у 07:36

НАШ познати клавијатуриста, композитор и аранжер, Александар Бањац (45) изненада је умро. Вест о његовој смрти саопштиле су колеге које се од овог музичара опраштају на друштвеним мрежама.

ПРЕМИНУО АЛЕКСАНДАР БАЊАЦ: Од чувеног композитора опраштају се колеге- Путуј Баки, Почивај у миру

Фото: ПРинтскрин/Јутјуб

- Р.И.П. Александар Бањац... Па како без икакве најаве и поздрава Баки??? Боли ова вијест Баки и гуши... Господ нек се смилује твојој души... Свирај клавир, свирај бас, гдје год то сада било, свирај...путуј Баки... Почивај у миру Баки...- написао је на твитеру Владо Георгијев.

Бањац је рођен 22. децембра 1976. године у Ћуприји. Велики таленат и интересовање за клавијатуре је исказао у основној школи. Средњу музичку школу "Исидор Бајић" завршио је у Новом Саду, а потом је уписао Академију уметности, музички одсек Композиције у класи Милана Михајловића и Славка Шуклара.

Био је члан "Војвођанског омладинског оркестра" као и "Биг Банд-а РТВ Нови Сад". Сарађивао је са Мајкл Керстингом из немачке као и са мађарским блуз гитаристом Ласло Атилом.

У првој половини ’90-их члан састава "Ревир", потом од 1996. клавијатуриста веома успешног новосадског фанк/р&б бенда "Цолибри" са којим је обишао целу земљу. Последњих неколико година стални је члан групе Тање Јовићевић - "Октобар 1864". Као студијски музичар, клавијатуриста/аранжер свирао је на преко 40 албума поп музике (Гоца Тржан, Тања Бањанин, Xениа, Елвис Ј.Куртовић…). Музичка издања на којима је имао запажено учешће било као инструменталиста или композитор/аранжер су: Партенон / Ревир – независно издање (1994), Касандрин Глас – Метрополис (1996), ИИ / Ревир – ПГП (1997), Балканополис – независно издање (1999), Акос - Геманy (2000), Александар Дујин / Смоотх – Радио 021 (2000).

Здравку Чолићу се придружио 2007, на трећем концерту на београдској "Маракани". Од осталих сарадњи издвајају се оне са Дином Дворником, Владом Георгиевим, Александром Радовић, Јеленом Томашевић...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)