НАЈГЛАМУРОЗНИЈЕ ВЕНЧАЊЕ НА СВЕТУ: Погледајте породичне фотографије са венчања Грејс Кели и принца Ренијеа (ФОТО)

Novosti online

25. 04. 2021. у 11:02

ПРОШЛО је 65 година од када се миљеница Холивуда Грејс Кели удала за принца Ренијеа, а чије је венчање у светским медијима окарактерисано као "тренутак бајковите историје".

НАЈГЛАМУРОЗНИЈЕ ВЕНЧАЊЕ НА СВЕТУ: Погледајте породичне фотографије са венчања Грејс Кели и принца Ренијеа (ФОТО)

Фото: Архива палате

Грађанско венчање је одржано 18, а црквено 19. априла, 1956. Прво венчање се одржало у палати и присуствовали су само чланови породице и најближи пријатељи. Пар се, после церемоније, на кратко појавио на балкону и махао окупљеним посетиоцима, а осим тога одржан је и пријем за око три хиљаде становника Монака, како би свако добио прилику да се рукује са новом принцезом.

Раскошној свадби и црквеном венчању присуствовало је око шест стотина гостију, а међу њима и бројне личности из јавног. Реније и Грејс су се, после заветовања на вечну љубав, провозали улицама Монте Карла, како би поздравили одушевљену масу људи која се тог дана окупила на улицама овог градића на Азурној обали.

Величанствена шестоспратна свадбена торта пресечена је принчевим мачем, а слика насмејаних супружника обишла је свет. Пар је добио троје деце — Каролину, Алберта и Стефани. 

13. септембра 1982, враћајући се у Монако из Француске заједно са кћерком Стефани, Келијева је доживела мождани удар и изгубила контролу над воланом. Преминула је дан касније, а сахрањена је 18. септембра.

Фотографије са венчања породица у палати, а како је вечање изгледало погледајте у приложеној галерији:

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)