ПРЕМИНУО МОМЧИЛО МОША РАДЕНКОВИЋ: Рок музичар изгубио битку са тешком болешћу

Novosti online

19. 04. 2021. у 15:56

КАКО је саопштила породица, данас је у Зајечару у 70 години, после тешке болести, преминуо Момчило Моша Раденковић, музичар, композитор, певач и фронтмен легендарног југословенског рок бенда „Златни прсти“ а потом „Нокаут“.

ПРЕМИНУО МОМЧИЛО МОША РАДЕНКОВИЋ: Рок музичар изгубио битку са тешком болешћу

Фото: Printscreen

Још за живота Моша је постао легенда Зајечара и Тимочке крајине, музичар и композитор великог талента са чијим песмама су „Златни прсти“ постали познати и популарни у читавој Југославији, као нико пре ни после тога, кад се ради о музичарима из овог краја. Оставио је иза себе бројне хитове који се и после више деценија сврставају у евергрин музику, попут хита Буди храбра.

Момчило је поседовао невероватну енергију, до краја живота је био посвећен музици, стварао је нове композиције. Познато је да су најпознатији певачи ондашње државе тражили од Моше да им компонује по неколико песама а некима је много помагао у афирмацији и профилисању на музичком тржишту...

Највећу славу рок група „Златни прсти“ је стекла крајем седамдесетих и почетком осамдесетих година, сва врата великих градова су им била отворена, али је Момчило остао веран свом Зајечару. Снимали су плоче за ПГП Београд и Југотон из Загреба, највеће дискографске куће тада.

Уз брата Слободана је учествовао у промовисању „Гитаријаде“ која је касније постала бренд Зајечара и Тимочке крајине. Пре неколико година изрекао је живот у једној реченици: "У мом животу једино ме музика није издала".

Добар део свог живота је посветио развоју сопственог бизниса, али су га неке несрећне околности, омеле у завршетку тог пројекта.

Одласком Момчила Моше Раденковића завршава се једна епоха у музичком животу у Зајечару, његов ниво и успех у музици ће тешко неко одавде достићи.

(Глас Зајечара)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Dejan Milicevic

20.04.2021. 07:35

Legendo uz tebe sam odrastao i kao tinejdzer i kao muzicar a i kao covek u mom srcu ces uvek biti legenda i nikada te necu zaboraviti i nadam se da ce mo ponovo biti zajedno na nekom lepsem i boljem mestu.Neka ti je vecna slava ,jer ti to i vise zasuzujes