ЖАРКО ЛАЗИЋ О ТРАГЕДИЈИ "КУЋЕ ОД СРЦА" Водитељ испричао детаље саобраћајке у којој је настрадала колегиница Јасмина

Novosti online

19. 04. 2021. у 10:20

ОРГАНИЗАТОРКА емисије „Кућа од срца“ Јасмина Михајловић која је пре три дана погинула у саобраћајној несрећи сахрањена је јуче. Несрећа у којој је настрадала догодила се у селу Лађевци на Ибарској магистрали, на деоници Краљево-Прељина.

ЖАРКО ЛАЗИЋ О ТРАГЕДИЈИ КУЋЕ ОД СРЦА Водитељ испричао детаље саобраћајке у којој је настрадала колегиница Јасмина

Фото: Printscreen

Према првим информацијама, камион „сканија“, крећући се према Краљеву, налетео је на комби марке „фиат“ у којем се налазио део екипе познатог телевизијског серијала.

Аутора и водитеља емисије „Кућа од срца“ Жарка Лазића трагична вест затекла је у просторијама продукције у Београду, а саопштили су му је мајстори који су, заједно са екипом серијала, радили на изградњи куће за породицу Ђуровић.

- Јасмина и возач Зоки су кренули по неки грађевински материјал који је зафалио на градилишту. Улазили су са споредног пута на Ибарску магистралу и управо ту се несрећа и догодила. Иначе, та раскрсница је јако непрегледна, прошао сам кроз њу 30 пута. Укључење на Ибарску је дозвољено, али због надвожњака 50 метара даље, видљивост је смањена. Да бисте се укључили на главни пут, морате да изађете много до линије прегледности – објашњава Лазић.

Додаје да на том месту не постоји ни огледало, а да се претпоставља да је возач Зоран изашао мало више на линију прегледности не би ли се укључио, а онда је на њихов комби налетео камион.

- Наша екипа је стално на точковима, а овај догађај је неупоредив у односу на први случај, случај који је игра две колегинице, које су решиле да возе туђ ауто на нерадан дан. Оне су себи нанеле штету и није моменат да се ове две несреће упореде – каже Лазић.

Због сплета околности, Лазић није био у возилу са настрадалом Јасмином и повређеним возачем.

Доживљавамо непријатности медија. Позивам их да изграде макар једну кућу

Додаје да продукција доживљава непријатности од стране појединих медија, које иду дотле да серијал називају „уклетим“.

- Позивам све те медије да направе једну кућу, па да онда нас називају „уклетим“. То није фер према нама и према деци којој смо направили куће. Није фер према Јасмини, према њеној породици и једноставно – није фер! Градимо куће из темеља и једини смо такав серијал. Радимо предано и одговорно – каже Жарко.

Возач стабилно, али и даље животно угрожен

Лазић открива да је возач сада у бољем стању, али да је и даље животно угрожен.

- Добро је одреаговао на терапију захваљујући докторима краљевачке болнице. Зоки је стабилно и свестан је. Ово је велики шок за нас и ударац за целу продукцију, а ко је крив, утврдиће надлежни. Серијал иде даље, настављамо да градимо кућу породици у Краљеву и боримо се – каже Лазић.

Локалне самоуправе добијају новац од државе за унапређење безбедности саобраћаја. Део новца усмериле су за друге намене

Дамир Окановић, директор Комитета за безбедност саобраћаја, каже да су поједини градови и општине преполовили своје буџете које им држава даје за унапређење безбедности саобраћаја. Новац су, каже, усмерили за друге намере, под изговором да имају сасвим довољно новца за безбедност на путевима.

- Да је постојало огледало, можда несреће не би ни било – каже Окановић.

Проф. др Борис Антић са Саобраћајног факултета каже да локалне самоуправе Агенцији за безбедност саобраћаја морају да дају план рада како би добиле одговарајући новац за унапређење безбедности.

- Само неколицина, можда 50-60 одсто планова, урађени су на квалитетном нивоу. Саобраћајне незгоде настају као последица неког пропуста у ланцу човек-возило-пут-окружење – каже Антић и додаје:

Данас крећу два курса за ревизоре и провериваче у безбедности саобраћаја. Неопходно је да се на периодично спроводе провере на путевима, да лиценцирани тим излази на терен и указује на све недостатке фактора пут који, или могу да узрокују саобраћајну незгоду, или да утичу на допринос тежини последица. Надам се да ће бити оваквих активности све више и да обезбедимо путеве за учеснике у саобраћају.

(Пинк)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)