МИЛИЋ ВУКАШИНОВИЋ ИСКРЕНО: Звао ме Аркан, ево шта је тражио за Цецу

Novosti online

11. 04. 2021. у 12:39

"Доктор за рокенрол" Милић Вукашиновић се у својој животној исповести, присетио и своје сарадње са певачицама Ханком Палдум и Цецом Ражнатовић, са којом га је спојио њен покојни супруг Жељко Ражнатовић Аркан.

МИЛИЋ ВУКАШИНОВИЋ ИСКРЕНО: Звао ме Аркан, ево шта је тражио за Цецу

Милић Вукашиновић

- Паралелно са рокенролом и Ватреним пољупцем, ја сам направио револуцију и у народној музици са Ханком Палдум. Синглом "Волела сам, волела" ја сам ту врсту музике подигао на концертни ниво, Ханка је у Дому синдиката имала по три дана везане концерте, и то по два дневно. Тај сингл је развалио Југославију.

После рата ја сам дошао у Београд, када ми је покојни Аркан преко мог менаџера поручио да дођем у Београд да радим за Цецу ЛП плочу. Он је мени дао собу у хотелу "Југославија" на шест месеци, све ми је било на располагању. Ја сам имао неке песме за Цецу, међутим, ту се нешто Марина Туцаковић умешала јер је хтела да она пише текстове.

Аркан је на крају морао да попусти, није могао да изађе на крај са њих две. Сећам се како ми је намигивао кад ми је рекао: "Ти знаш да су ти песме старомодне", одмах сам знао шта је. Мени је он исплатио две песме које сам урадио за њу: "Волела сам, волела" и "Тражио си све".

Касније су узели још две песме, и то је било пред Арканову погибију, неколико дана раније је била промоција тог албума. Једна се код мене звала "Кад суза више не буде", ту су променили у "Ако те она одбије", а друга "Свиће дан".

Рекао сам тад Марини да нема говора о томе да ми мења текстове и да ми врати песме, и здраво. Ипак, она их је снимила са Марининим текстовима, али ја то нисам знао.

Кад сам стигао на промоцију албума "Цеца 2000", пустили они песме, ја чујем моје мелодије, али текстови промењени - Маринини, а не моји. Ја полудео, одмах сам отишао у кухињу и узео боцу "џек данијелса", напио сам се за пола сата.

Сећам се да сам се пењао на сто, да сам нешто урлао. А они Арканови људи, пошто су знали да смо нас двојица добри, само су ми фино рекли: "Милићу, ајде...", и тако се то завршило - присетио се Милић.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)