ОТИШАО ЈЕ МОЈ ТОЦИЛО: Опроштај Неџада Салковића од Тозовца - Био је највећи шармер у бившој Југославији!

С. Д.

08. 04. 2021. у 22:45

ЛЕГЕНДАРНИ босански певач Неџад Салковић (80) са неверицом је примио вест о смрти Предрага Живковића Тозовца.

ОТИШАО ЈЕ МОЈ ТОЦИЛО: Опроштај Неџада Салковића од Тозовца - Био је највећи шармер у бившој Југославији!

Фото АТА Images

Принц севдаха истиче да такви као он никад не умиру. Присетио се заједничких турнеја и дружења, али и њиховог последњег сусрета.

- Изгубио сам великог пријатеља, био је непоновљив уметник и највећи шармер у бившој Југославији - каже, за "Новости", Салковић.

- Имао је много духа и увек је био расположен. Његове безвременске песме, композиције, а посебно интерпретација, живеће вечно. Од миља сам га звало Тоцило. Били смо заједно на многим турнејама, прошли смо готово цео свет са "Београдском естрадом". Сећам се, седамдесетих година смо Мирјана Барјактаревић, Слободан Мулина, Тозовац и ја, уз ансамбл Данила Благојевића, целу годину провели на југословенској турнеји. За 365 дана имали смо више од 400 концерата.

Фото Н. Скендерија

 

Једини живи тумач традиционалне босанке песме из плејаде њених великана памти и концерт у београдском "Дому синдиката", када га је Тозовац у холу загрлио и пред свима рекао: "Ово је мој најбољи колега."

- Никада нисмо ниједну ружну реч рекли један о другом - наглашава Неџад.

- Последњи пут смо се видели на величанственом концерту "60 најлепших народних песама" на београдском "Ташмајдану" 2018. Тада смо се испричали, а било је и суза, обострано. Драги мој Тозо, нека ти је лака земља и да драги Бог твојој души подари рајске лепоте.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)