СВИ ДЕТАЉИ КОЈЕ ЈЕ ОТКРИЛА ГЛУМИЦА: У књизи описала ужасе кроз које је прошла

Novosti online

08. 04. 2021. у 09:57

СЛАВНА глумица Мерима Исаковић објавила је делове књиге коју пише о злостављању, у којој је описала шта је доживела.

СВИ ДЕТАЉИ КОЈЕ ЈЕ ОТКРИЛА ГЛУМИЦА: У књизи описала ужасе кроз које је прошла

Фото: Принскрин

У књизи није желела да именује злостављача који ју је напао када је имала само 18 година, али је сада то урадила и објавила да је у питању Бранислав Лечић. До детаља је описала шта се догодило кобне ноћи у његовом стану, како се извукла и коме је све рекла за злостављање.

Исаковићева већ годинама ради као клинички психолог и то за жртве злостављања.

 - У књизи нисам поменула име особе, надајући се да је сазрела у одговорног човека који никада више не би покушао никога да напаствује. Осећам моралну обавезу да с јавношћу поделим сопствено искуство, у нади да ће моја исповест бити подршка Данијели и осталим, као и онима, још увек безгласно скривеним жртвама сексуалног злостављања - написала је она.

 - Била сам на другој години, мој колега из друге класе, био је пет година старији од мене. Познавала сам га с редитељских вежби, већина нас се на Академији дружила. Човек о коме пишем, тада момак, једном је у некој дневној шетњи покушао да ме пољуби, али сам га зауставила. Рекла сам - ми смо другари. Он је ћутао, очи му се затамниле, дубока, чудна празнина. Онда се насмешио и извинио - пише Мерима.

Испратио ју је до куће, тражио да позајми књигу, па је није вратио, рекао је да је заборавио. Недељу дана касније, Мерима је на часу балета осетила оштар, ужасавајућ бол у кичми, од ког је повратила. Добила је блокаду и наређење да мирује неколико дана. Књига јој је била потребна за испит, па га је позвала.

 - Рекао је, јој, извини Меримице, не могу да дођем, можеш ли да прођеш до нас (живео је с мамом) па покупи књигу? Рекла сам да могу. Отворио је насмејан, увукао ме у стан, рекао да нешто кипи у кухињи а да мама није ту. Гурнуо ме је ка зиду и рекао, џабе ти је свако опирање, не можеш побећи, не од мене. Увијао се телом као змија, осећала сам задах трулежи, стравичан притисак, једном руком ме је вукао за косу а другом притискао врат. Сиктао је 'знаш ли ти ко сам ја, треба да ти је част што те желим'. Успела сам да га блокирам око врата, да не може да се одмакне, да мрдне, нагло сам се извила, није могао да ме заустави. Одједном чујем крик од ког се небо поцепало, из мене. Тело ми се нагло извило, таквом снагом сам га збацила са себе," описује Мерима тренутак у ком се сетила повреде кичме задобијену на балету.

 - Чујем свој глас, молим те, подигни ме, а он је спреман да ме заскочи. Богато сам повратила по себи. Тражила сам да ми помогне, тражила да ради супротно од онога што би очекивали да жртва у моменту силовања тражи. Знала сам да не могу да побегнем физичком борбом, збунила сам га. Да донесе врућ пешкир, да ми га стави на кичму. Питао је да ли фолирам. Да се спасем, од њега. Осмехујем се - па ти ниси монструм, све ми девојке смо опчињене тобом, али нисам веровала да би ти баш мене хтео. Тргох се уз болан крик, као да ме кичма опет тргнула, грашци зноја по мом лицу. Подиже ме, одлазимо напоље, зауставља се такси, немам довољно новца, он ми даје новчаницу од десет динара, с рударом на слици. Данас сам свесна да је то била најбоља улога коју сам у животу одиграла. Стравичан дрхтај ме је прожео када су се врата таксија затворила - пише она.

Две године касније, Лечић ју је, каже, позвао телефоном и плакао.

 - Меримице, молим те, дозволи ми да ти се извиним, из дубине срца. Срећан сам да нисам успео да завршим недело. Ја никада пре нисам тако нешто починио, нити ћу икад покушати. Ти си спасла моју душу - пише она.

 - Ридао је, поверовала сам му, као што Гага рече, можда је почео да одраста у човека који никада неће поново приступити некоме насилнички. Рекла сам, опраштам ти, али не заборављам. Ти никада нећеш схватити бол који си ми нанео. Многоструки бол. Ако икада чујем да си икоме нанео сличан бол, свима ћу рећи шта се десило. Ја сам своју реч одржала. Бранислав Лечић изгледа није - завршава она.

 - Осећам потребу да данас кажем истину и молим наш народ да ово пажљиво прочита. Насилник који је замало успео да уништи мој живот, да угаси моју младост, да ме као тама прогута - навела је она.

Подсетимо, ово је друга оптужба против глумца Бранислава Лечића. Јавност су заинтригирале тврдње глумице Данијеле Штајнфелд која је навела да ју је српски глумац силовао 2012. године. Бранислав Лечич је након тога позван у тужилаптво а, нешто касније подвргнут полиграфском тесирању.

(Недељник)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)