ХОЋУ ДА УЂЕМ НА ФИЈАКЕРУ, ДА ГА ВУКУ БЕЛИ КОЊИ: Тозовчев пријатељ испричао анегдоте за које јавност није знала

Новости онлине

07. 04. 2021. у 21:43

ПРЕДРАГ Живковић Тозовац преминуо је пре два дана од последица ковида, а целу јавност потресла је вест о доласку легенде народне музике.

ХОЋУ ДА УЂЕМ НА ФИЈАКЕРУ, ДА ГА ВУКУ БЕЛИ КОЊИ: Тозовчев пријатељ испричао анегдоте за које јавност није знала

Фото: архива новости

Његови бројни пријатељи и колеге опраштају се емотивним порукама од њега, како путем медија, тако и путем друштвених мрежа. Један од њих је и Бане Обрадовић, који је био кућни пријатељ са Тозовцем.

Естрадни менаџер открио је шта му је прва асоцијација на Тозовца.

- Предивни концерти. Била су три концерта у Београду у центру "Сава" и један у Новом Саду у Спенсу. Сећам се сваког деетаља те организације. Наговарали смо га на концерт, имао је велики страх. Сви смо га наговарали да ће то бити добро. Били смо екипа, уиграни, радили смо доста концерата и он је нама поверовао. Њега су занимали детаљи. Није га занимала анимација на екранима или техника - каже Обрадовић и додаје да ће му један догађај и анегдота остати у сећању.

- Занимало га је како да крене концерт. "Хоћу да кренем са Јесен у мом сокаку", рекао ми је па је редитељ Веселин Грозданић смислио да пада лишће на бину. Он се одушевио. То је спомињао после неколико година, назове ме и каже: "а је л си видео како лишче пада?" Њега су занимали детаљи. И у Новом Саду када је био концерт, рекао је "кренућу са Мађарицом. Мора нешто да се деси". Ја га питам "а шта да се деси?" А он каже: "хоћу да уђем на фијакеру, два бела коња да вуку и две лепе девојке да седе поред мене и да ја певам Мађарицу." Има анегдота, незгода, када су га коњи довукли, извршили су нужду. О том детаљу нисмо размишљали. Морали смо брзо да очистимо. Али, њега су занимали ти детаљи. Да има хор, тон на бини, да буде публика око њега - каже Бане и закључује:

- Напустио нас је велики човек, историја, мој драги пријатељ, композитор, певач легенда, уметник, велики шмекер, боем!

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)