ОДБРАНА СЛОБОДАНОВЕ СЛОБОДЕ: Завирили смо у прве две епизоде дуго ишчекиване серије „Породица“ (ФОТО+ВИДЕО)

Ј. Бањанин

18. 03. 2021. у 19:37

У ОЧЕКИВАЊУ серије „Породица“, сценаристе и редитеља Бојана Вулетића, неколико новинара је имало прилику да данас у просторијама продукције „Фајерфлај“ погледа прве две епизоде.

ОДБРАНА СЛОБОДАНОВЕ СЛОБОДЕ: Завирили смо у прве две епизоде дуго ишчекиване серије „Породица“ (ФОТО+ВИДЕО)

Фото: Промо

Већ су и наговештаји да се снима серија о породици Милошевић прошле године интригирали јавност. Када Суперстар ТВ и РТС 1 почну да емитују „Породицу“ 29. марта, од окоснице радње – последњих 48 сати на слободи Слободана Милошевића – биће тачно две деценије.

Серију „отвара“ хук масе, заставе са петокраком, транспаренти и велике слике Слободана Милошевића. Реч је о архивским снимцима митинга на Ушћу, „највећег у Београду још од ослобођења“, како је том приликом рекао Милошевић, и тврдио да ће се Југославија, стечена великом борбом, исто тако и бранити. У следећим кадровима, деценију и кусур касније, Милошевић је сведен на то да брани себе. Окружени полицијом, малобројним преосталим симпатизерима и новинарима, Милошевићи и сарадници налазе се у вили Мир на Дедињу. Нова власт, на челу са премијером Зораном Ђинђићем и председником Војиславом Коштуницом, покушава да реши главоломку – како без жртава, поштујући устав и законе, ухапсити не баш обичног грађанина. И док се ситуација отима контроли, људи реагују непредвидиво. Напетост расте са сваком сценом, и на крају друге епизоде кулминира кадром у којем Чедомира Јовановића у вили Мир дочекују и уперен пиштољ и пружена рука.

Осим приче о породици Милошевић и њеном слому, гледаоци ће у пет епизода моћи да виде судбине споредних, измишљених ликова. Као што је креатор серије Бојан Вулетић нагласио, акценат је на нашим породицама, које су десет година биле под утицајем Милошевићеве власти. Отуда симболични ликови пензионерке, Милошевићеве симпатизерке (Светлана Бојковић), младе телевизијске новинарке Наташе (Исидора Симијоновић) и избеглице, Милошевићеве кућне помоћнице Ане (Јана Бјелица).

Заједничко остварење продукција „Фајерфлај“ и „Телекома Србије“ драмска је интерпретација стварних догађаја, заснована на познатим чињеницама, аутентичним снимцима, јавно доступним информацијама и сведочењима присутних. Ликове Слободана Милошевића и Мирјане Марковић тумаче Борис Исаковић и Мирјана Карановић, а остале улоге играју Тијана Марковић (Марија Милошевић), Уликс Фехмиу (Зоран Ђинђић), Светозар Цветковић (Војислав Коштуница), Милан Марић (Чедомир Јовановић), Радован Вујовић (Владимир Беба Поповић), Гордан Кичић (Бранислав Ивковић), Милош Тимотијевић (Богољуб Бјелица), Катарина Жутић (Славица Ђукић Дејановић), Милутин Мима Караџић (Небојша Павковић), Вук Костић (Милорад Улемек Легија), Марко Баћовић (Тома Фила), Љубомир Бандовић (уредник на ТВ), Дубравка Ковјанић (заменик уредника на ТВ) и други.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)