КАТАРИНИ ЛЕНТА И КРУНА: Изабрана мис туризма Србије за 2021. годину

М. Ћ.

08. 03. 2021. у 14:25

КАТАРИНИ ЛЕНТА И КРУНА: Изабрана мис туризма Србије за 2021. годину

Фото В. Данилов

СТУДЕНТКИЊА Музичке академије из Краљева, Катарина Стевановић (19), нова је мис туризма Србије, и представљаће нашу земљу на планетарном такмичењу.

Победницу је јуче, на завршној манифестацији уприличеној у склопу емисије "Прело у нашем сокаку" на ТВ Хепи, прогласио државни секретар у Министарству туризма, др Мирослав Кнежевић, а ленту је уручила прошлогодишња мис, Јована Павловић.

Стевановићева је проглашена и за мис интернета, по избору публике.

За прву пратиљу је изабрана Ивана Николић из Бајине Баште, а друга пратиља је Јована Кузмановић са Уба. Мис фотогеничности је Земунка Ана Љиљак, а мис шарма Анђела Веселиновић из Крушевца. Додељене су и три неформалне награде. Мис винског туризма је Тамара Величковић, мис бањског туризма Маша Радуловић (обе из Београда), док је Новосађанка Зорица Радујков мис екологије. Све девојке које су се пласирале у завршницу такмичења несумњиво су оправдале овогодишњи слоган "Лепота долази из Србије".

ЛЕПОТИЦЕ Јована Павловић и Катараина Стевановић, Фото В. Данилов

Такмичење је одржано под покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

Србију су на светском нивоу досада најбоље представљале три Саре, Стојановић, Милетић и Митић, које су се пласирале у сам врх планетарног такмичења. Организатори домаћег надметања чврсто верују да ће њиховим путем кренути и Катарина.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)