У НОВОМ САДУ ОСВАНУО НОВИ МУРАЛ ПОСВЕЋЕН БАЛАШЕВИЋУ: Његова ћерка Јована одушевљена, а иза свега се крије фантастична прича (ФОТО)

Novosti online

06. 03. 2021. у 19:20

У НОВОМ САДУ ОСВАНУО НОВИ МУРАЛ ПОСВЕЋЕН БАЛАШЕВИЋУ: Његова ћерка Јована одушевљена, а иза свега се крије фантастична прича (ФОТО)

Фото: Ata images

У Новом Саду насликан је још један мурал у част чувеног кантаутора Ђорђа Балашевића.

Ево како изгледа, а доносимо вам и реакције Јоване Балашевић, ћерке легендарног уметника, која се тим поводом огласила на Инстаграму.

Јована Балашевић је са одушевљењем испратила вест о новом муралу у част њеног оца Ђорђа Балашевића који је преминуо 19. фебруара ове године у Новом Саду, у 67. години.

Јована је са много љубави објавила на Инстасторију вест да од данас Нови Сад краси још један мурал са ликом Ђорђа Балашевића.

Мурал на Лиману 2, у Фрушкогорској улици код броја 30, дело је двадесетседмогодишњег Денија Божића из Добоја, који је у Нови Сад доао управо због жеље да направи једну овакву слику. У спрској Атини борави први пут, а дошао је на позив власника оближњег кафића.

Фото: Принтскрин

- Последњих шест година, након поплава, радим мурале, углавном у Добоју. Ово ми је ипак посебна прилика и драго ми је што радим мурал посвећен таквом уметнику као што је Балашевић - рекао је аутор.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Deni Bozic (@denibozic)

Божић је и аутор мурала у Добоју, а инспирација је била иста, легендарни кантаутор Ђорђе Балашевић.

Мурали су још један начин да они који воле Балашевићу музику, покажу колико им је овај уметник значио.

Фото: Принтскрин

Нови Сад

Слика са ликом Балашевића налази се тако и у Ковину, открила је Јована на Инстаграму.

Фото: Принтскрин

Ковин

Нови Сад се на величанствен начин опростио од Ђорђа Балашевића који је у кругу породице сахрањен на Градском гробљу, у свом родном граду.

Опростио се условно речено, јер ће веза између Новосађана и музике Балашевића трајати заувек. Исто се може рећи и за његову публику у целом региону.

(Блиц жена)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)