ТИЈАНА БОГИЋЕВИЋ ЗА "НОВОСТИ": Полудела бих да сам чекала крај пандемије

М. ЋУНКОВИЋ

05. 03. 2021. у 11:28

ТИЈАНА БОГИЋЕВИЋ ЗА НОВОСТИ: Полудела бих да сам чекала крај пандемије

Фото В. Данилов

ПРЕДСТАВНИЦА Србије на "Евросонгу" 2017. у Кијеву, Тијана Богићевић, низу дуета током каријере придодала је још један.

Заједно са Хрватом Дамиром Кеџом, снимила је песму "Храм", коју је написала Александра Милутиновић. Нумера је објављена, симболично, пред Дан заљубљених. Нада се Тијана да ће ова песма, урађена са колегом који је прилично популаран у домовини, постати хит попут песме "Тражим" која ју је афирмисала, или "Хајде, онда ништа". Пажњу привлачи и спот, снимљен на обалама Јадрана, а посебно атрактивни су кадрови где њих двоје јашу коње.

- Веома ми је драго што је "Храм" снимљен баш овако, као дует - искрено ће Тијана. - Позната сам по тужним љубавним песмама, па ми значи што је ова нумера друга узастопна која има позитивну ноту. Тајминг је прави, јер је то једна ода правој љубави. Мислим да ћу и у будућности чешће да певам љубавне песме које нису тужне - да је све пропало, да нема више никакве наде... Биће и таквих нумера, али, осећам се добро када славимо љубав. Мислим да ће се ова песма слушати на венчањима, за први плес.

Коментаришући како се пандемична 2020. одразила на њу у професионалном погледу, Тијана је искрено рекла:

- Нисам зарађивала само од наступа у Србији, али, саосећам са колегама који су сваки викенд радили, и одједном остали без тог новца. Ја сам на други начин била обезбеђена, па сам успела то да пребродим. Дефинитивно сам, међутим, планирала концерте, тако да ми ово јесте тешко пало каријерно. Некако сам заборавила чиме се бавим (смех). Волела бих да се све ово заврши, како бисмо се што пре дружили са публиком. Генерално, што се тиче периода короне - привикнеш се и прилагодиш. Да све време, од почетка пандемије, чекам крај, можда бих "шизнула".

Богићевићева дуго живи на релацији Србија - Америка.

- Била сам у нашој земљи "заробљена" пет месеци, у време првог таласа, кад је уведено ванредно стање, тако да је то било доста изазовно. Касније, кад се све отворило, с обзиром на то да нисам туриста, већ држављанин овде, и тамо резидент, нисам имала проблема око путовања.

Поп певачица враћа филм на "Евросонг" пре четири године, када, певајући нумеру In too deep није успела да уђе у финале.

- Можда сам била мало незрела за ту манифестацију, у том моменту. Увек су, међутим, прелепа сећања на нешто тако велико.

Дилеме, код ње, нема:

- Ишла бих поново на "Евросонг", али не интерно изабрана, већ ако бих победила на "Беовизији". Сигурно је да бих потпуно другачије све организовала и себе представила.

Песма "Тражим" јој је, пре више од 10 година, отворила многа врата.

- Она је ударила печат, али, драго ми је да се појавила и "Хајде, онда ништа" која је, такође, направила велики успех. "Тражим" је моја лична карта, песма за сва времена, а први сингл. Где ћеш боље.

ДАМИР КЕЏО: ИДЕАЛАН СПОЈ ГЛАСОВА

НЕСУЂЕНИ учесник "Евросонга" 2020, Дамир Кеџо, каже да му се "Храм" одмах свидео, чим је чуо демо снимак.

- Заљубио сам се у песму из прве - признаје за наш лист певач. - Александра Милутиновић и ја одмах смо је чули као дует, и она је предложила Тијану. Пристао сам, јер знам каква је певачица. Мислим да је спој наших гласова идеалан, јер она пева страствено, као и ја, и то се тако чује у овој песми. Лепо је кад имаш овакву нумеру, па ти после концерта дођу парови и кажу "То је наша песма". За промену, да не буде само оно "Јој, слушао сам је у најгорем раздобљу живота".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)