ЛЕГЕНДА КОЈА ЖИВИ: Биографија Курта Кобејна из пера његовог менаџера Денија Голдберга

В.Н.

03. 03. 2021. у 11:34

ЛЕГЕНДА КОЈА ЖИВИ: Биографија Курта Кобејна из пера његовог менаџера Денија Голдберга

Фото Промо

ЈОШ једно рок штиво појавило се у нашим књижарама - биографска књига "Служећи слугу: Кобејн, легенда која живи" ("Вулкан"), о једном од највећих бендова свих времена "Нирвани" и њеном вођи, из пера Денија Голдберга, менаџера и блиског пријатеља Курта Кобејна.

Назив књиге "Служећи слугу" је омаж песми "Служите слуге" коју је Кобејн написао за трећи и последњи "Нирванин" албум In utero.

Читалац ће у књизи открити све о Кобејновој генијалности и амбицијама, али и пренаглашеној саосећајности, која је неминовно водила до тешких мисли које су га обузимале. Сазнаће из прве руке како је албум Nevermind постигао незапамћен успех, а од "Нирване" направио најуспешнији рок бенд на свету, како је Курт упознао Кортни Лав којом се оженио и са њом добио ћеркицу Франсис Бин, као и његову јавну борбу са зависношћу, окончану његовом трагичном смрћу у 27. години (пуцао себи у уста из сачмаре).

- Нисам могла да је испустим из руку. Сваки љубитељ музике желеће ову књигу, а сваки обожавалац "Нирване" мора да је има - рекла је Џоан Џет.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)