ПАРАЛИЗА, СРЧАНИ УДАР И РАК ПЛУЋА: Љубавна прича глумачког пара са најтужнијим крајем, син им остао сироче у 13. години! (ФОТО+ВИДЕО)

Novosti online

01. 03. 2021. у 19:11

АМЕРИЧКИ глумац, режисер и сценариста Кристофер Рив који је остао упамћен по улози Супермена, преминуо је 2004. године од срчаног удара.

ПАРАЛИЗА, СРЧАНИ УДАР И РАК ПЛУЋА: Љубавна прича глумачког пара са најтужнијим крајем, син им остао сироче у 13. години! (ФОТО+ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

Претходно је годинама био парализован услед повреде кичме након пада са коња у такмичењу у јахању 1995. Две године након његове смрти, преминула је и његова жена, глумица Дејна Рив.

Кристофер, који се прославиио улогом Супермена, приметио је своју колегиницу на сцени када је имала 26 година, а он 35.

- Била сам део касноноћног кабарета где су глумци наступали. Певала сам “The Music That Makes Me Dance”, а кад сам сишла с позорнице, пријатељица која је седела поред Кристофера ми је рекла ”Сада знам дефиницију муње” - испричала је Дејна.

Фото: ЕПА

Иако се глумац заљубио у њу на први поглед, мало је времена требало да је освоји и шармира. Потрајало је док пар није изговорио судбоносно да, а Дејна је била та која је веома желела да размене брачне завете. Кристофер није веровао у брак. Породице су им биле сушта супротност! Његови родитељи су се развели, а затим поново венчали, након чега су добили још деце. Са друге стране, Дејнини родитељи су били у браку 45 година.

- Рекла му је да је најбоље да раскину. Он је добио и молио је да му дозволи да иде на терапију како би се решио свог страха од брака - испричао је Кристофер Андерсон који је о овом пару написао књигу "Негде у рају".

Фото: ЕПА

Убрзо је Дејна затруднела и након срећних вести да ће постати родитељи, пар је своју четворогодишњу везу крунисао браком 1992. године. Сина Вилијама су добили у јуну исте године. Међутим, само три године касније, пар се суочио са великом трагедијом.

Глумац је био велики љубитељ јахања. Љубав према коњима родила се 80-их када је за потребе филма о Ани Карењини морао да савлада јахање. Међутим, почео је у слободно време са јахањем, па је учестовао и на такмичењима.

Такмичење у Вирџинији 27. маја 1995. било је кобно за глумца. Његов коњ Бук нагло је стао пред једном од препрека и збацио га са седла, а он је ударио главом о тло. Кацига је спречила повреду мозга, али је пукла кичмена мождина. Лекари су са металном шипком од титана повезали глумчеву лобању са остатком тела и глумац је остао парализован од врата наниже, а без апарата није могао да дише. Остао је у инвалидским колицима. Када се пробудио из несвести након стравичне несреће, није желео да настави даље са животом.

Фото: Принтскрин

- Помислио сам да можда мој живот није вредан туђе муке. Можда би требало да напустим овај свет. Али онда ми је Дејна рекла “Ти си још увек ти и ја те волим” - испричао је глумац 1995. године.

Било му је тешко јер је он био тип човека који је знао реније да устане ујутро и спонтано одлучи да лети авионом или игра тенис. Али после несреће, више ништа није могао осетити, а ни померати се. Андерсон је такође у књизи о Дејни и Кростоферу открио да и је глумица успела да наговори свог вољеног да настави са животом, предложивши му један договор.

- Издржи барем две године и ако се и након тога будеш осећао овако, размотрићемо опет твоју жељу - обећала му је.

Фото: ЕПА

Пар је нашао нову сврху у хуманитарном раду и јавном истицању имена свих особа које се суочавају с инвалидитетом. Скупљали су донације за проналазак лека за парализу и Кристофер је једном рекао да је научио још више да цени тренутке са својом супругом, али и сином. Глумац је преминуо 10. новембра 2004. од срчаног удара у 53. години.

Две године касније, 6. марта 2006. Дејна је умрла од рака плућа неколико дана пре 45. рођендана. Тако је њихов син Вилијам у 13. години остао сироче.

Данас 28-годишњак, син покојног глумачког пара кренуо је њиховим стопама. Глумио је у неколико серија и филмова, али није остварио неку запажену улогу. Ради као репортер за америчку телевизију АБЦ.

Фото: Принтскрин

Има полубрата, филмског продуцента Метјуа (41) и полусестру Александру (37), које је његов покојни отац добио с бившом партнерком Гае Екстон.

Након смрти родитеља, Вилијам је наставио да води хуманитарну фондацију "Кристофер и Дејна Рив" која је посвећена истраживању повреда кичме и побољшању живота појединаца и породице које се суочавају с парализом.

(Курир стил)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)