"СРЕЋАН САМ ШТО ЋУ СТАТИ НА БИНУ": Џенан Лончаревић заказао два концерта у "Комбанк дворани"

М. Ћунковић

26. 02. 2021. у 10:15

НАНИЗАЛИ су се мартовски догађаји у београдској "Комбанк дворани", а међу најзначајнијима су акустични концерти Џенана Лончаревића.

СРЕЋАН САМ ШТО ЋУ СТАТИ НА БИНУ: Џенан Лончаревић заказао два концерта у Комбанк дворани

Фото В. Данилов

Први је заказан за 18. март (19.00), али, због великог интересовања, популарни певач ће на истом месту наступити и дан касније. Џенану је драго што се коначно отворила могућност да наступи у "Комбанк дворани".

- Сматрам да је то један од лепших простора у Београду - каже Лончаревић.

- Срећан сам што ћемо то да урадимо на мало приснији начин са публиком. Имаћемо и неке паузе, то није електроника и оно на шта смо навикли на концертима. Мислим да ће акустична варијанта онога што сам до сада снимио лепо звучати, тако да једва чекам.

Лончаревић ће на концертима имати неколико гостију, а једног је већ открио.

- То је мој велики пријатељ Сергеј Ћетковић, наступиће са мном 18. марта.

Џенана радује, пре свега, што ће напокон стати на бину.

- Кад сам јавио музичарима да ћемо да свирамо, видео сам да су и они срећни. Драго ми је што ћемо коначно да видимо публику онако како треба, и што ћемо, на крају крајева, чути и осетити аплауз који нам фали већ годину дана. Плаши ме само све око овог што препоручују надлежни, да се нешто не искомпликује, надам се да неће.

КОМУНИКАЦИЈА ПРЕТОЧЕНА У СПОТ

ОРИГИНАЛНУ, духовиту причу има прошлогодишњи спот за песму "Све моје љубави".

- Он представља моју комуникацију са редитељем Харисом Дубицом - открива за наш лист Лончаревић.

- Кад снимим песму, он направи синопсис, предложи неке свемирце (смех), а ја сам увек тај који каже "не, нећу то", док не дођемо до решења. Његова је идеја била да Халид Бешлић буде петнаестак секунди у споту. Велики Халид је на то пристао, дугујем му огромну захвалност. Остала је, на крају, његова реченица да песма звучи "право џенановски".

Околности јесу несвакидашње, концерт неуобичајен, али, упркос свему томе, Џенан најављује експлозију енергије.

- Верујем да сви људи који су били затворени, једва чекају да се мало проведу. Свима фали мало забаве, разоноде, да скренемо мисли са овога што нас је задесило.

Биће, већ је најављено, и обрада туђих хитова.

- Ослушкујем публику, па осетим у ком је моменту то потребно, и изменим протокол (смех).

У протеклом периоду сам обрађивао песме које волим. Ту су неке старе, заборављене нумере, има и песама Дина Мерлина, кога јако волим, па песама из серија...

Спрема Лончаревић, дискографски, доста тога.

- Три нове песме аранжмански обрађује Махир Салихоџић, продуцент и аранжер Дина Мерлина. Две је написао Бане Опачић, једну Сергеј Ћетковић. То је одличан спој - Сергеј се ауторски на мојим албумима показао као веома занимљив. Бар једна од тих нумера ће врло брзо угледати светлост дана.

Тескобно време донело је трагичне, нагле одласке многих људи из света музике.

- Све то је јако тешко и болно. Умиру пријатељи, чланови родбине, драги људи са естрадне сцене. Живот мора ићи даље, али, много ми је жао што великани одлазе.

Без обзира на све, Лончаревић подвлачи да је оптимиста.

- Вечити, и то из једног разлога. Живот треба тако да живимо. Све оно што се зове песимизам, некако, сами себи наслутимо. Морамо да гледамо на свет у бојама, црно ми не лежи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)