ПРЕРАНО ЈЕ ПРЕМИНУЛА: Породица Божен Жумбор имала је посебан захтев за њену сахрану, а доводило се у питање ко ће наследити њене милионе

Novosti online

25. 02. 2021. у 10:03

БОЖЕН Жумбор преминула је 2012. године након што је изгубила битку са тешком болешћу.

ПРЕРАНО ЈЕ ПРЕМИНУЛА: Породица Божен Жумбор имала је посебан захтев за њену сахрану, а доводило се у питање ко ће наследити њене милионе

Фото: Принтскрин

Како се тада наводило, те године у марту због здравственог стања у ком се налазила била је примљена на Војномедицинску академију, где јој је и дијагностификована болест. Месецима се борила, а онда на велику жалост и изгубила битку. Сахрани је, према наводима, присуствовала само породица – Али и певачица Неда Украден.

Иако је породица тражила да Божен Жумбор буде сахрањена у кругу најближих, Неда Украден је отишла тада у Хрватску да испрати дугогодишњу познаницу на вечни починак, а затим је изнела своје огорчење на естраду, која није присуствовала сахрани.

Бројни познати пријатељи испоштовали су жељу њене мајке и нису долазили да јој упуте последњи поздрав. На ту тему, својевремено је проговорила певачица Зорица Марковић:

– Већ сам рекла да ћу Божен бити дужник цео свој живот. Распитала сам се када је сахрана и сазнала сам да њена мајка жели да то буде у кругу породице. Испоштовала сам вољу те жене, јер је најтеже када родитељ сахрањује дете.

Божен се, иначе, опорављала на одељењу токсикологије, а потом је била пуштена на кућно лечење. Последњих месеци живота, пак, лечила се како у Србији, тако и иностранству.

Рођена је у Копривници у Хрватској и ту је живела са баком Катарином све до 12. године. Затим, придружила се родитељима у Ротердаму, па након завршене гимназије отишла и на Вишу козметичку. Када се запослила, било је то у струци.

У Србију је први пут дошла почетком осамдесетих, а "Божен козметикс" основала је 1991. године у Београду.ђ

Као и тада, осам година након њене смрти јавност се питала коме ће припасти њено богатство, које се, према писању домаћих медија процењује десетинама милиона динара.

(Ало)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)