"НИКОЛИНА ЈЕ ЈЕДВА ОТВОРИЛА, ЛУПАО САМ ПО ПРОЗОРУ": Након тровања гасом, пријатељ водитељке описао кроз какву драму су прошли

Novosti online

08. 02. 2021. у 21:34

У СТАНУ водитељке Николине Пишек (44) у Загребу, у којм живи са супругом Видојем Ристовићем (42), пукла је цев од плина која обезбеђује грејање за целу зграду. Николина и њена ћерка Уна (6) отровале су се плином. Шта се тачно догодило сада је испричао Николинин пријатељ који их је спасио.

НИКОЛИНА ЈЕ ЈЕДВА ОТВОРИЛА, ЛУПАО САМ ПО ПРОЗОРУ: Након тровања гасом, пријатељ водитељке описао кроз какву драму су прошли

Фото Принтсцреен

- Звао ме Видоје у 2.20. Рекао је да Николини и Уни није добро, да идем да проверим шта је. Рекао ми је да Николину боли глава, да не може возити до болнице, да их одвезем ако треба. Одмах сам сео у ауто и звао је. Међутим, није се јављала. Ни мени, а ни Видоју више - прича пријатељ породице.

- Дошао сам испред стана и лупао по прозору, а пси су лајали. Након пет минута на прозор је дошла Николина смушена. Рекао сам јој да отвори прозор. Рекла ми је: "Не знам, тресем се, у к***у сам. Није ми добро". Знам да су им неколико дана пре бојлер поправљали. Рекао сам да отвори врата. Ушао сам у стан, отворио све и угасио плин. Одмах сам звао Хитну, полицију и гасовод, све живо. Уну сам одвезао у Клаићеву, а Николину је Хитна одвезла у Виноградску. Онда сам ишао до границе са Србијом по Видоја - прича пријатељ за 24сата.хр.

- Чим су дошли, почео је да се оглашава детектор за угљични моноксид. "Имате среће што сте све отворили", рекли су ми. Иначе би и ви настрадали. Не осетиш ништа, 150 ппм угљен-моноксида је ужасно пуно. Николина је имала 25 посто тога у плућима, а Уна 15. Доктори су рекли да на 25 посто остају трајне посљедице за органе. Пола сата значило би пуно - каже пријатељ.

На разини између 150 и 200 ппм угљен-моноксида могући су дезоријентација, несвестица и смрт. Хитној је, наставља пријатељ, требало времена да дође.

- Рекли су ми да девојчици измерим температуру. Прво сам три минуте звонио и нико се није јављао. Други пут су се јавили. Рекао сам да не знам је ли плин у питању или нешто друго. Рекли су ми да назовем ватрогасце. Шалтање. Рекох: "Дијете има шест година, није добро" - прича пријатељ.

Полиција је саопштила како је највероватније дошло до тровања плином због неисправности плинског бојлера. Срећа је што је стан велики и висок је плафон, па је угљен-моноксид отишао више. Стан има ПВЦ прозоре, који једва ишта пропуштају, а били су затворени због прашине изван од радова на фасади.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)