ДАЧИЋ ПОСТАЈЕ УЈАК: Трудна сестра председника скупштине, коју памтимо из ТВ серија

М. Ћ.

03. 02. 2021. у 09:43

ПРЕКСИНОЋНИ пожар у Београду, на Звездари, када су, срећом, успешно евакуисане, између осталих, мајка и трудна сестра Ивице Дачића, председника Скупштине Србије и лидера СПС, подсетио је многе на глумачке дане његове рођене сестре Емице, која је сада у шестом месецу трудноће.

ДАЧИЋ ПОСТАЈЕ УЈАК: Трудна сестра председника скупштине, коју памтимо из ТВ серија

Фото Д. Миловановић

Емица је јавности најпознатија по улози Зорице, секретарице судије Љубомира Старчевића Риса (Бранислав Лечић) у популарној серији Синише Павића "Породично благо". Појавила се у 28 епизода, као и у филму "Тајна породичног блага". Глумила је и у филму "Бело одело", као и у наредној Павићевој серији "Стижу долари", али само у две епизоде. Минијатурна појављивања је забележила и у серијама "Јелена" и "Мирис кише на Балкану", а памти је и позоришна публика. Глумом је престала да се бави 2011, кад се запослила у једној компанији. Емица је завршила чак два факултета - Педагогију у Приштини и Академију драмских уметности у Београду.

Глумица Емица и Бранислав Лечић у "Породичном благу", Фото "Јутјуб" принтскрин

- Одрастао сам скромно, и са 15 година се одвојио од куће - присетио се Дачић у једном интервјуу детињства и сестре. - Како би одшколовали мене и сестру Емицу, моји родитељи Деско и Јела сакупљали су печурке и шипурак. Емицу су, упркос улогама, увек гледали као моју сестру.

С обзиром на то да је мајка бивша глумица, а ујак воли да у разним приликама запева, будућа принова има у старту уметнички педигре. Ориће се за који месец, Дачићу на увце, "Певај ујко, певај роде", а не сумњамо да ће се Ивица, у слављеничким данима, и сам латити микрофона.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)