АКО ПЛАТИ 17.000 € НЕ МОРА У ЗАТВОР: Тијана Ајфон признала организовање проституције, али неће иза решетака

О. МАТАВУЉ

29. 01. 2021. у 00:15

БЕОГРАДСКА старлета Тијана Максимовић (29), познатија као Тијана Ајфон, осуђена је пред судом у Босни и Херцеговини на годину дана затвора због кривичног дела међународно навођење на проституцију.

АКО ПЛАТИ 17.000 € НЕ МОРА У ЗАТВОР: Тијана Ајфон признала организовање проституције, али неће иза решетака

Фото МУП РС

Пресуда је изречена након што је Максимовићева са Тужилаштвом БиХ склопила споразум о признању кривице, прихватајући све наводе оптужнице.

Суд је споразум прихватио и изрекао казну.

Међутим, како сазнају "Новости", Максимовићева можда ни дана неће провести иза решетака, јер је остављена могућност да се изречена казна претвори у новчану, тако што ће по дану затвора платити 100 конвертибилних марака (односно 50 евра).

Она је у притвору провела 30 дана, а преостаје јој још 337, што укупно износи око 17.000 евра.

Фото Instagram/ticamaksimovic

- Оптужена је у присуству адвоката у целости споразумно признала кривицу за дело које јој је оптужницом стављено на терет. Предложена казна, од годину дана затвора, је у складу са улогом и одговорношћу оптужене у извршењу кривичног дела - рекао је портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић.

КОРОНА-ЖУРКА

ТОКОМ претреса викендице у којој се одвијала "корона- журка", осим аутомобила, полиција је открила и запленила 46 грама кокаина, 10 пиштоља, три панцира, више од 20.000 конвертибилних марака у разним валутама, телефоне, лаптопе... Против осталих осумњичених истрага је још у току.

Према оптужници Тијана је била организаторка проституције и подстицала је држављанке Србије Г. С. и С. П. из Београда да отпутују са њом у Бијељину, где су на приватној забави пружале сексуалне услуге за износ од по 500 евра. Максимовићева је са девојкама 27. маја 2020. илегално ушла у БиХ, преко Саве. Одатле су одвезене на приватну забаву у месту Сухо Поље. Забаву је прекинула полиција у акцији "Кристал" и ухапсила осумњичене. Затечено је девет жена и 26 мушкараца.

Многи од њих су блиски криминалном миљеу, са богатим досијеима, а неки су блиски "шкаљарском клану". На имању су били аутомобили "порше", "ауди", "bmw", међу којима је било и блиндираних.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)