ХАПШЕЊЕ, ПУЦАЊЕ, ТУЧЕ, ПСОВКЕ И ПРЕТЊЕ: Вожња у пијаном стању само је један у низу скандала Аце Лукаса од почетка његове дуге каријере

В.Н.

27. 01. 2021. у 10:12

КОНТРОВЕРЗНИ Аца Лукас (52) се у понедељак, по ко зна који пут током каријере, нашао у центру скандала када је усред ноћи, због вожње у пијаном стању, приведен у полицијску станицу, где је установљено да је имао 0,95 промила алкохола у крви.

ХАПШЕЊЕ, ПУЦАЊЕ, ТУЧЕ, ПСОВКЕ И ПРЕТЊЕ: Вожња у пијаном стању само је један у низу скандала Аце Лукаса од почетка његове дуге каријере

Фото архива

То је само један у низу скандала који су се низали од почетка његове каријере. Некад је био жртва, некад виновник, али, ретко се дешавало да веже дужи период без турбулентних дешавања.

Први велики скандал било је хапшење Лукаса у акцији "Сабља" 2003. године. Фолкер је тада осуђен на четири месеца затвора због неовлашћеног поседовања оружја. Иза решетака су га, како је говорио, скидали голог, а причао је и да је "тадашња власт желела њега и Цецу Ражнатовић да види под земљом".

Други већи скандал десио се у Гандијевој улици, на Новом Београду, у ноћи између 3. и 4. фебруара 2009, када је мушкарац Лукаса упуцао у ногу, па је Аца неколико месеци ходао уз помоћ штака. Све се догодило испред зграде у којој је певач тада живео. Кад је кренуо да уђе у аутомобил "порше кајен", пришао му је човек у црној јакни с капуљачом и извадио пиштољ.

Пуцао је прво у асфалт, затим у Ацину десну бутину, а потом побегао. На сву срећу, метак није прекинуо ниједан од главних крвних судова, није повредио ни кост, па је Аца брзо пуштен кући на опоравак.

Фото ATA Images

Један од скандала Аца је изазвао са радницима "Паркинг сервиса" 2017. Кад је схватио да му нема возила, изгубио је живце и испалио рафал псовки, не бирајући речи. Исте године, певач је, по тврдњи фото-репортера једног дневног листа, њега напао јер га је видео у близини свог дома на Вождовцу. Како је фотограф испричао, Аца га је тукао песницама и разбио му опрему, а потом га је, наводно, ударио и летвом у којој су били ексери. С друге стране, Лукас је уверавао да је фото-репортер њега напао.

Фотографија на којој фолк-звезда лежи на кревету у нечијем стану, а испред њега на црном сточићу стоји кесица са белом супстанцом, и притом се, на црном таблету на столу виде бели трагови, подигла је крајем 2019. велику прашину, поготово на друштвеним мрежама. Лукас се бранио наводећи да је слика настала давно, док се шалио са пријатељима, и да ју је неко злоупотребио. Лукас је тврдио да на слици није дрога, већ шећер.

ПРОНЕВЕРИО НОВАЦ У ЗАЈЕЧАРУ?

ЛУКАС је, као функционер, имао чак три "излета" у фудбалске воде. Био је, једно време, председник Бежаније, па потпредседник Динама из Врања, а звање председника је добио и у Тимоку 2013. године. Зајечарска авантура се, међутим, завршила неславно. Нашао се на оптужници заједно са својим менаџером Сашом Мирковићем, а теретили су се за проневеру клупског новца. Певач је 2015. са Мирковићем и Томицом Жугићем купио "Спорт". Најстарији спортски лист на овим просторима је, међутим, већ следеће године угашен.

Један од скандала новијег датума везан је за вређање новинарке Жаклине Таталовић у емисији "Хит твит" на Пинку, и то на рачун њеног физичког изгледа. Под притиском јавности која је дигла глас против таквог омаловажавања, фолкер је организовао конференцију за новинаре где се извинио Таталовићевој, али и напоменуо да је његова реакција у емисији била изазвана "увредљивим и поспрдним" твитом који је новинарка објавила о њему.

Аца је тих дана, почетком новембра прошле године, био у епицентру скандала због упада судских извршитеља у његов стан, услед наводних дугова према бизнисмену Дејану Поповићу Тигру. Певачу је тада, због стреса, позлило, па је у стан дошла Хитна помоћ. Аца је тада тврдио да је Тигру вратио позајмљен новац, и причао о Поповићу не баш бираним речима. Бизнисмен је, са друге стране, наводио да је дуг, у међувремену, чак и увећан.

Јавности су добро познати и инциденти везани за Ацино породично окружење. Бивша жена Соња Вуксановић оптужила је Лукаса 2017. године, која је за њега била посебно драматична, да је упао у стан и претукао је. Певач се нагодио са тужилаштвом и, у замену за признање, осуђен је на условну казну од 10 месеци затвора, са роком провере од три године. Почетком 2020, Лукас се, наводно, потукао са Подгоричанком Нином Лачевић, са којом се, према писањима, виђао кад дође у Црну Гору. Атрактивна бринета је тада наводила да је њему позлило током обостраног ударања. Она је у полицији, из сажаљења према њему, прво изјавила да се радило само о вербалном окршају, али га је, затим, ипак пријавила за насиље.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

СТАРА НАРОДНА ВЕРОВАЊА: Ево зашто не треба убијати змије