МИТРОВИЋ ОДГОВОРИО НА СВЕ СУМЊЕ: Први пут у историји представљен прототип градског летећег аутомобила!

Novosti online

24. 01. 2021. у 22:50

ЖЕЉКО Митровић, оснивач и власник Пинк Медиа Гроуп, сваким својим новим потезом показује како треба неговати своје страсти и да бити пионир у нечему што служи као глобални покретач, који треба да се пренесе на друге у разним сферама интересовања.

МИТРОВИЋ ОДГОВОРИО НА СВЕ СУМЊЕ: Први пут у историји представљен прототип градског летећег аутомобила!

Фото: ПРДЦ

Власник ТВ Пинк, још средином маја најавио је да ће направити летећи аутомобил, којим ће прелетети Београд. Мало смо сачекали, али Жељко је испунио своје обећање! Први флyинг цар – летелица за једну особу, произведен у Жељковој фабрици дронова, полетео је данас у подне и слетео безбедно, са све Митровићем у њему.

- Данас је 24. јануар 2021.године – 12 сати; намерно говорим датум и време зато што верујем да ће овај дан ући у историју српског, ал и европског ваздухопловства. Коначно, флyинг цар који смо најављивали, данас ће први пут полетети! - рекао је Митровић пред прво полетање

Пинк ресеарцх девелопмент центар (ПРДЦ) на челу са Жељком Митровићем и групом инжењера  са Машинског факултета у Београду, успео је да направи први флyинг цар (опто хоптер) електричну летелицу вертикалног узгона, за индивидуално и приватно коришћење свих оних којима су досадиле гужве у саобраћају, или просто вапе за авантуристичким духом, или пак желе да буду међу првима који ће дотаћи будућност.

На основу самог пројекта, и веома оргиналног ИТ тесења за контролу свих 8 мотора и оптимизација батерија, Митровић већ је добио понуду за продају три летелице у Дубаију, две у Немацкој и једне у Француској. Како висе нема сумње да ће овај пројект бити успешан увелико се спрема индустријска линијска производња, која це првих 100 летелица избацити до краја године. 

- Ова летелица ће бити спремна за индустријску производњу за мање од месец дана - нагласио је Митровић.

Безбедно полетање и што је још важније - безбедно слетање Митровићевог првог летећег аутомобила, био је најбољи могући одговор за све скептике, када је ова тема била у питању. Будућност је дефинитивно стигла и оно што је сигурно је да је Митровићев флyинг цар и његов успешан лет- историјски подухват у историји српског и европског ваздухопловства!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

НЕМАМ ДУШЕ НИ ОБРАЗА ДА ПЕВАМ: Рајовић отказао наступ због трагедије на Цетињу - 11 невиних је страдало