МИТРОВИЋ ОДГОВОРИО НА СВЕ СУМЊЕ: Први пут у историји представљен прототип градског летећег аутомобила!

Novosti online

24. 01. 2021. у 22:50

МИТРОВИЋ ОДГОВОРИО НА СВЕ СУМЊЕ: Први пут у историји представљен прототип градског летећег аутомобила!

Фото: ПРДЦ

ЖЕЉКО Митровић, оснивач и власник Пинк Медиа Гроуп, сваким својим новим потезом показује како треба неговати своје страсти и да бити пионир у нечему што служи као глобални покретач, који треба да се пренесе на друге у разним сферама интересовања.

Власник ТВ Пинк, још средином маја најавио је да ће направити летећи аутомобил, којим ће прелетети Београд. Мало смо сачекали, али Жељко је испунио своје обећање! Први флyинг цар – летелица за једну особу, произведен у Жељковој фабрици дронова, полетео је данас у подне и слетео безбедно, са све Митровићем у њему.

- Данас је 24. јануар 2021.године – 12 сати; намерно говорим датум и време зато што верујем да ће овај дан ући у историју српског, ал и европског ваздухопловства. Коначно, флyинг цар који смо најављивали, данас ће први пут полетети! - рекао је Митровић пред прво полетање

Пинк ресеарцх девелопмент центар (ПРДЦ) на челу са Жељком Митровићем и групом инжењера  са Машинског факултета у Београду, успео је да направи први флyинг цар (опто хоптер) електричну летелицу вертикалног узгона, за индивидуално и приватно коришћење свих оних којима су досадиле гужве у саобраћају, или просто вапе за авантуристичким духом, или пак желе да буду међу првима који ће дотаћи будућност.

На основу самог пројекта, и веома оргиналног ИТ тесења за контролу свих 8 мотора и оптимизација батерија, Митровић већ је добио понуду за продају три летелице у Дубаију, две у Немацкој и једне у Француској. Како висе нема сумње да ће овај пројект бити успешан увелико се спрема индустријска линијска производња, која це првих 100 летелица избацити до краја године. 

- Ова летелица ће бити спремна за индустријску производњу за мање од месец дана - нагласио је Митровић.

Безбедно полетање и што је још важније - безбедно слетање Митровићевог првог летећег аутомобила, био је најбољи могући одговор за све скептике, када је ова тема била у питању. Будућност је дефинитивно стигла и оно што је сигурно је да је Митровићев флyинг цар и његов успешан лет- историјски подухват у историји српског и европског ваздухопловства!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

pekicmeki

29.01.2021. 11:48

Mitroviću Željko, s obzirom da si prvi u istoriji napravio leteći automobil, ne oklevaj, patentiraj svoj izum. Zaštiti ga od krađe. Niko neće moći da napravi nešto ovako a da ti debelo ne plati. Požuri dok tebe neko ne tuži.