НАГРАДУ ЈУРЕ ВЛАТКО, "ДУБИОЗА" И "РЕПЕТИТОР": Објављене номинације за најбољи европски независни албум у 2020.

М. Ћ.

22. 01. 2021. у 09:42

НАГРАДУ ЈУРЕ ВЛАТКО, ДУБИОЗА И РЕПЕТИТОР: Објављене номинације за најбољи европски независни албум у 2020.

Архива

АСОЦИЈАЦИЈА независних музичких издавача "Импала" објавила је имена 25 извођача који су у конкуренцији за најбољи европски независни албум 2020. године, а победник ће бити познат у фебруару.

Награди се, између осталих, нада и наш "Репетитор". Београдски бенд предвођен Борисом Властелицом је крајем године објавио издање "Празан простор међу нама који може и да не постоји", за издавачку кућу "Мунли рекордс".

Од извођача из региона који су добро познати овдашњој публици, у конкуренцији је Влатко Стефановски са албумом "Тафталиџе шафл", те "Дубиоза колектив" (Fakenews). Конкурише и Хрват Саша Антић, познат по бенду ТБФ, сада под псеудонимом Alejuandro Buendia (албум "Шкриња"), и словеначки бенд "Баланс" ("Сам правм"). Ове године је номинован највећи број извођача са простора бивше Југославије до сада. Награду је 2020. освојио немачки музичар Апарт.

Међу овогодишњим кандидатима су стилски разнородни музичари. Заступљен је фински поп, дански блуз, жесток гитарски звук британских извођача... Листа, уједно, приказује и језичку разноврсност. Поред енглеског, пева се на српском, македонском, шпанском...

- Овогодишњи попис укључује 25 врхунских албума - тврди извршна директорка "Импале" Хелен Смит. - Ово је сјајан начин да се укаже на одличне музичаре који долазе из разних делова Европе. Прошла година је била тешка, али овај попис номинованих ветар је у леђа за добар почетак 2021.

Награда за најбољи европски независни албум први пут је додељена 2011, кад се обележавало 10 година од оснивања "Импале".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)