РЕКЛЕ СУ МИ КАКО СУ ЗЛОСТАВЉАНЕ... Пеле у шоку након исповести младих глумица - Ива није једина!

Новости онлине

20. 01. 2021. у 11:32

ДРАГАН Петровић Пеле каже да млада глумица Ива Илинчић (24) није једина његова студенткиња коју је сексуално злостављао Мирослав Мика Алексић (68)!

РЕКЛЕ СУ МИ КАКО СУ ЗЛОСТАВЉАНЕ... Пеле у шоку након исповести младих глумица - Ива није једина!

Фото: Принтсцреен

Наиме, познати глумац је открио да су га звале и друге студенткиње и признале да су доживеле неки вид сексуалног злостављања у школи ухапшеног  Алексића.

Након што је Милена Радуловић иступила и рекла да је сексуално злостављана када је имала 17 година, огласила се и њена колегиница Ива Илинчић, студенткиња Драгана Петровића Пелета, који сада каже да их "има још".

- Мислио сам да ће да попусти ово непријатно осећање, не знам којим речима бих га описао. Начин на који сам сазнао за све ово је био као ‘гром из ведра неба’. У суботу, релативно касно увече, јавиле су се две моје студенткиње. Једну знате, могу да кажем, Ива Илинчић, а за другу не могу да кажем јер није јавно иступила, али је поднела кривичну пријаву. Рекле су ми да желе нешто да ми кажу да то не бих сазнао из новине. Осетите у гласу да нешто није лепо, да није нека срећна вест...

- Ја сам инсистирао да ми кажу преко телефона… И онда су ми оне кроз сузе рекле о чему се ради. Нашли смо се сутрадан и ја сам из прве руке чуо просто невероватне ствари које је непријатно слушати, али још непријатније доживљавати или доживети - рекао је Драган.

- Кад чујете из прве руке, то потпуно другачије изгледа и звучи... Не могу ја да знам како се осећају те девојке. Оне знају... - рекао је видно узнемирени Пеле.

- Преиспитивао сам се колико смо отуђени, заправо. Размишљам ко је могао да зна то, а да је ћутао? Могуће је да нису знали. Не могу да кажем ниједну ружну реч за моју колегиницу Биљану Машић, супругу, зато што знам њене реакције на сличне догађаје који су били. Умем да препознам кад неко фолира, хоће да направи сцену а заправо не стоји иза тога. Она је прво добар колега. Нежна особа, пажљива особа. Увек је била добар друг, као сестра прише колеги или колегиници. Добар професор према својим студентима, колико ја знам. Ја то морам да кажем, зато што је то заиста истина.

На питање водитељке како је могуће да се није знало за Алексићеве методе и како је могуће да људи из професије нису били упућени у Алексићеве методе, Петровић је навео да њему није било ни на крај памети шта се дешава.

Фото: В. Данилов и Н. Скендерија

- Ја нисам знао. Није ми било ни на крај памети. Можда ја нисам човек који се довољно информише, ја избегавам те приче "рекла - казала".  Знало се да је човек строг, да има неке, за мој укус, радикалније методе.  Насиље има много нивоа. Насиље и сила, а сила може да буде оваква и онаква. Пошто то није део мог интересовања, зашто бих се интересовао за било коју приватну школицу глуме?

- Свашта ја видим у очима те деце, али морам да пређем преко тога јер би ме то одвело у неку другу крајност, која није део правилног педагошког поступка. Оно што је правилно је да ја кренем испочетка, као да се ништа њима није догодило, ни лепо ни ружно. Пазите, ја не знам шта се њима догодило, у том тренутку... Прва ствар коју им кажем је "Запамтите, ви нисте моји, ви сте своји". Неко то схвати, неко мало мање схвати, али временом они укапирају шта то значи. Видим ја кад су они збуњени - рекао је Пеле о начину рада са својим студентима.

- Мој однос према тим школицама глуме, нека се љути ко год хоће, је врло негативан. Нема контроле ко ради са том децом. Док се то не систематизује биће горе, много горе. Ко зна шта ће још да се појави. Ја нисам стручан да оцењујем ко је ту стручан, ту мора тим да се оформи, психолози... - казао је глумац о "школицама глуме".

(К1)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)