"МИКО НЕК' ТИ ЈЕ БОГ У ПОМОЋИ": Ненад Јездић о Алексићу - " Ово су деца, ништа се не сме гурати под тепих"

Novosti online

19. 01. 2021. у 20:34

МИКО НЕК ТИ ЈЕ БОГ У ПОМОЋИ: Ненад Јездић о Алексићу -  Ово су деца, ништа се не сме гурати под тепих

Ненад Јездић / Фото П. Милошевић

ИСПОВЕСТ глумице Милене Радуловић о томе да ју је још као седамнаестогодишњакињу силовао учитељ школе глуме Мирослав Мика Алексић, потресла је јавност.

Јуче је и глумица Београдског драмског позоришта Ива Илинчић рекла да је и она полицији пријавила Алексића, док се сада поводом овог случаја огласио њихов колега Ненад Јездић.

- Језиво, тужно, несрећно. Велика невоља за те девојке, девојчице. Драго ми је да су се одважиле да говоре о томе. То је пошаст. Тога има баш свуда, и у банкама, на сваком послу... Господ ми је дао три ћерке можда баш због тога да могу да посведочим колико су жене дискримисана бића. Тешко ми је због Иве Илинчић, радили смо прошлог лета, Милену не познајем, само из виђења. Ива је јако пријатна, талентована, а обема им желим да што пре превазиђу ово искушење и да се што пре боре за место пред камерама. Људски ми је тешко што се Мики то десило, суноврат статуса и ауторитета, који он јесте. Он је многима значио много, представљао је ученицима очинску фигуру. Недостојан сам да причам о томе, нисам из Микине групе, дошао сам из своје, ваљевске - казао је Ненад.

- Треба добро све испитати, анализирати, ово је можда непромишљено што га спомињем. Добро се познајемо, последњи наш сусрет пре осам година је био. Тада ми је рекао био: "Јездо, нека ти је Бог у помоћи". Сад ја њему кажем: "Нек' ти је Бог у помоћи, Мико". Ово су деца. Ништа се не сме гурати под тепих, мора се говорити истина. Тога свуда има. Чак и у цркви - додао је глумац за емисију "Пробуди се".

- Једна девојчица из мог окружења је доживела деликатну преписку са извесним професором. Кад су се родитељи пожалили да јој шаље двосмислене поруке, као и њеној блиској пријатељици, добили су одговор од директора школе: "Сви имају своје слабости", то је страшно - закључио је он.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)