ОГЛАСИЛА СЕ И БРАНКА КАТИЋ: Није час прошао да ми Мика није говорио да сам глупа и слао ме на умивање

Novosti online

19. 01. 2021. у 11:53

ОГЛАСИЛА СЕ И БРАНКА КАТИЋ: Није час прошао да ми Мика није говорио да сам глупа и слао ме на умивање

Фото: М. Ђоковић

НАКОН исповести Милене Радуловић и Иве Илинчић које тврде да их је професор глуме Мирослав Алексић годинама сексуално узнемиравао јавила се и Бранка Катић и послала пуну подршку младим колегиницама.

- Дајем своју пуну подршку мојим младим колегиницама, врсним глумицама и храбрим људским бићима. Жао ми је због свега што су прошле и дивим им се, јер нису дале да их то духовно и ментално уништи.

Као члан Омладинског драмског студија који је водио Мирослав Алексиц, знам о каквом се менталном малтретману ради. Није час прошао да ме није слао на умивање, говорио ми да сам глупа, а такође смо имали и једну епизоду, где ми је због играња са бендом забрањено пушење, у Хиту месеца, а што је био део стицања радног искуства, праксе у средњој школи, направио сцену пред свима - питао ме да ли је у реду да се девојчица од 15 година "пробија сисама кроз свет"...

Ја сам само две године била у групи, члан сам постала после добијене улоге у филму "Није лако са мушкарцима". Волела сам дружење нас полазника, али морам признати да се никада нисам осећала сасвим пријатно на часовима, јер сам увек била мета његових грубих вербалних опаски.

Често би ме и расплакао, а једном је замолио све остале да изађу да би ми затим објаснио да све то ради зато што ме воли... То је било све, није ме никада физички угрозио - написала је Бранка Катић.

- Много година касније, Мирослав Алексић је и даље неко чијег се понашања сећам као менталног насиља. Надам се да ће надлежни утврдити све непходне детаље свега што се десило и да ће правда бити задовољена. Још једном шаљем велику подршку, дивљење и љубав својим изузетним младим колегиницама. Направиле сте огроман корак у заустављању даљег насиља према деци и женама и на томе сам вам бескрајно захвална. Нека срећа прати храбре - рекла је наша велика глумица.

(жена.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Goran

19.01.2021. 13:22

Svaka cast Branka. Naucimo ljude da je autoritet pozitivna osobina a ne nacin za sticanje koristi kakve su potcinjavanje i unistavanje ljudske psihe, telesno iskoristavanje i drzanje ljudi u strahu od odmazde. Neka sud kaze svoje. Pravda mora stici i prosjaka i kraljevica.

Dragan

19.01.2021. 15:20

Iz svega do sada pročitanog jasno da je riječ o manijaku, bolje u životu ne postići ništa nego trpiti ovakvo ili još gore iživljavanje. Roditelji bi se trebali zapitati ko to usmjerava, trenira i savjetuje našu djecu, kolika je cijena uspjeha i šta će to u konačnici proizvesti.