БОЈАНА МАЉЕВИЋ И ИВАНА ЗАРИЋ О МИКИ: Једну је крстио, а обе памте правила и "умивање" (ВИДЕО)

Novosti online

18. 01. 2021. у 17:09

БОЈАНА МАЉЕВИЋ И ИВАНА ЗАРИЋ О МИКИ: Једну је крстио, а обе памте правила и  умивање (ВИДЕО)

Фото: Новости

ШКОЛА глуме Мирослава Мике Алексића, којег је глумица Милена Радуловић пријавила за силовање, деценијама је важила за најпрестижнију, елитну школу. Бројне генерације, данас веома познатих и признатих, уметника прошле су кроз његову "обуку", а међу њима су водитељка Ивана Зарић и глумица Бојана Маљевић.

У емисији која је 1999. године емитована на БК телевизији, под називом "Док анђели спавају", приказан је рад на часу Мике Алексића и његових тадашњих полазника, али су и многе познате личности говориле о њему и како је њима било у његовој школи.

Бојана Маљевић је, поред неколико колегиница које су причале о Микиној строгости и посебним методама рада, признала да је и она често плакала.

- Исто сам много плакала и много патила, нисам чак једно годину и по дана долазила у групу, али све је то био неки мој развојни пут и неки наш развојни пут. Мој и Микин, и нас из групе - рекла је Бојана, а онда се Ивана Зарић надовезала:

- Без обзира на сва та умивања, понеку грубу реч, војничку дисциплину за нас крхку и нежну децу - рекла је Зарићева, а потом се Бојана насмејала и рекла како су били барабе.

- Ја нисам била бараба, ја сам била много фина и послушно сам носила сукње. Једина се нисам бунила, а ево носим и сад, као што видите - додала је Зарићева.

Бојана Маљевић набројала је све Микине "заповести".

- Прво је "Благо нишчима духом, њихово је царство небеско", друго је "не љутим се ја што ти мене лажеш, него што мислиш да ја теби верујем", то је омиљено било, то пред умивање, то је правило пред умивање. (смех) Када изговориш то, знаш да ћеш да се умиваш минимум 15 минута. Треће правило је било да у групи нема забављања ни заљубивања, што се није поштовало, морам да кажем, углавно. Четврто правило је било "Навијам за ОФК Београд", па сад ви видите. Интимно сам навијала за Звезду, али никад то нисам смела да изговорим. И пето правило групе је било и остало, колико ја знам "у групи важи самоуправљање и само Мика управља" - рекла је Бојана и касније наставила:

- Хоћу да кажем да смо се ми у групи јако добро пазили, то је важна ствар. И мислим да се данас добро пазимо, чак и неки од нас који се не друже међусобно.

Бојана Маљевић: Мика је пристао да ме крсти, велика срећа за мене

- У некој својој 14. или 15. години, ја сам, пошто нисам била крштена, решила да се крстим. Питала сам Мику да ли би ми био кум и он је пристао, тако да је то једна велика срећа за мене, што ми је кум човек, што ме је крстио човек који је заправо мој духовни отац - рекла је Маљевићева.

Ивана Зарић након тога се осврнула на Микину строгоћу, те истакла како то, по њеном мишљењу, није никакав баук.

- Једноставно, уопште не мислим да је Микина строгост један баук, као што неки родитељи то могу да схвате, гледала сам прошлу емисију и видим реакције, мада то су углавном људи који никада нису имали са тим контакт. Као што видите, ми смо сви здрави, прави, радимо своје послове прилично успешно. Не само ми који смо овде, већ и они који данас нису успели да дођу и мислим да је то једна велика школа. Мика ми је и даље јако велики ауторитет, иако ми је сада другар с којим се дружим. Врло ми је битно његово мишљење и мислим да је то оно најважније што је остало - рекла је Ивана.

- Хтела сам да кажем да не постоји стварно ништа о чему не могу с њим да говорим. То је најважнија ствар, да сада постоји један човек на овој планети коме могу буквално све да каже. Пазите, имате родитеље, ја има дивне родитеље, ја стварно с мојим оцем и мојом мајком могу да говорим о много чему или о скоро свему, али о неким стварима просто с родитељима не можете причати, што је нормално. Нема ту пуно таквих ствари, али довољно је да има једна, да би рекли "не могу све рећи мами или тати". Ја сам удата, ја стварно онако са својим мужем имам диван однос, али опет постоје неке ствари које не можете рећи ни мужу, ни најбољем пријатељу, ни пријатељици ни детету. У мом животу постоји Мика Алексић коме ја могу да кажем буквално све на овом свету, дакле све најгоре што сам урадила, све најбоље што сам урадила, све гадости, све дивне ствари, све оно што чини мој живот - закључила је Маљевићева.

Како су глумица и водитељка говориле о Мики, погледајте на снимку од 44:00.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)