ШАБАНОВА КУЋА У КРЧЕДИНУ ОСТАЛА ПУСТА: Комшије откриле ко је једини посећује

Novosti online

17. 01. 2021. у 18:43

ВИКЕНДИЦА коју је покојни краљ народне музике обожавао скоро да је напуштена, а његови штапови за пецање и даље стоје на месту где их је оставио.

ШАБАНОВА КУЋА У КРЧЕДИНУ ОСТАЛА ПУСТА: Комшије откриле ко је једини посећује

Фото: В. Данилов/Новости архива

За тачно месец дана навршиће се две године како је погинуо легендарни певач Шабан Шаулић. Како је највише времена волео да проводи у викендици у Крчедину, одлучили смо да сазнамо да ли је ово место откада њега нема преузео неко други.

Причало се да ће кућа бити продата или претворена у музеј, али ни једно ни друго тренутно није у оптицају.

Фото: В. Данилов/Новости архива

Комшије кажу да им фали његов глас којим је умео да их развесели у кафани или на обали, где је свакодневно пецао и истичу да кућу скоро нико не посећује.

- И док је био жив Гоца није долазила овамо, Михаило ретко, а Санелу мислим да никада нисмо видели. Ово је била његова оаза мира. Његова супруг више је волела неке друге ствари и далеке дестинације, Шабан је отворено говорио о томе. Они су имали разуман однос и њему није сметало што се њој не допада Крчедин. Зато нисмо изненађени што ни сада не долази. Од деце једино виђамо Илду, била је неколико пута ,али јој је болно да посећује ово место јер је подсећа на њега - каже један од комшија, док други додаје:

- Шабану је ово била оаза мира и када год је желео да побегне из града, долазио је овде. Знао је овде да проведе цело лето, а породица га је и тада ретко обилазила. Некако је уживао у овом миру на самој обали Дунава. Имао је свој чамац са којим је често одлазио на пецање са пријатељима, а током дана и увече би се сви скупљали код њега где би често знали да остану до касно у ноћ. Сада кућу обилази један човек који живи овде близу, те покоси траву и среди све што је потребно. Мислим да му то породица плаћа да би имање остало пристојно сређено.

Трава је покошена и окућница сређена, а Шабанови штапови су тамо где их је оставио, кућа делује пусто.

Мештани га неће заборавити

У Крчедину кажу да Шабан за њих није преминуо.

- Ми га свакодневно спомињемо. Није заслужио да оде тако, да га усмрте на путу. Читав животни век је радио како би породици обезбедио само најбоље, радио је и дуже него што је желео. Много тога нам је оставио иза себе, не само песме. Сваки разговор са њим нама је био мелем за душу јер је био човек који је много тога прошао, његови савети и мудрости су нам помогли много пута у животу. Он је волео нашу простодушност и често је говорио да смо сушта супротност људима са естраде - каже мештанин који је често умео са певачем да наздравља у оближњој сеоској кафани, и додаје:

- Вероватно је мислио да смо искрени. Волео је домаћу храну, па су му често домаћице из села носиле ручак. Позивао нас је када је правио пасуљ, напољу у лонцу. Умео је лепо да га удеси.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)