ИНТЕРВЈУ Саша Матић: Поносан сам на сваку песму и бору на лицу

Весна ПАНТЕЛИЋ

07. 01. 2021. у 22:30

ГОДИНА иза нас је свима показала шта је најважније, а то је здравље.

ИНТЕРВЈУ Саша Матић: Поносан сам на сваку песму и бору на лицу

Фото Дејан Милићевић

Показала је како се планови могу променити у само једној ноћи и колико смо, у ствари, флексибилни. Наши лекари и целокупно медицинско особље заслужили су огромно поштовање свих нас. Моја породица и ја смо им у потпуности веровали од првог дана и придржавали се сваког савета и наредбе.

Ово, за "Новости", каже један од најпопуларнијих фолк певача Саша Матић (42), "краљ мерака" и "глашчина", како га је прозвала публика, која је хрлила на његове наступе у клубовима, кафанама, концертним и спортским дворанама. Јер Саша никад није "одрађивао" наступе, већ се на њима проводио. Читава планета памтиће 2020. по корони. На питање како се изборио са закључавањем, полицијским часом, немогућности кретања, а понајвише прекидом концертних активности од којих живи, Матић, за наш лист, одговара:

- Те одлуке донели су они који ову ситуацију најбоље познају и тумаче. Заиста верујем у наше људе и њихову стручност, зато сам од првог тренутка све и поштовао. Није било лако, нарочито у почетку, страх, неизвесност...

СВИМА ЗДРАВЉА И ВИШЕ СКРОМНОСТИ

* ШТА бисте пожелели у новој години себи, најмилијима и читаоцима "Вечерњих новости"?

- Здравља, здравља и много здравља. Ова година нас је све научила да је то најважније. Све остало може и треба, али тек након овог. Сигуран сам да ћемо сада много више ценити загрљаје и оне наизглед обичне тренутке који су нам били свакодневица и нисмо им давали на важности, а сада нам тако недостају. Зато нам свима желим пожелети и више скромности и способности да уживамо у малим стварима и радујемо им се као да су највеће на свету.

Никоме непознато није пријатно. Сигуран сам да ћемо сада још више ценити дружења и загрљаје. Добри концерти још чекају на нас. На сву срећу, моје ћерке Александра и Тара су разумне и интелигентне девојчице. У почетку им је тешко падало што не могу да се друже као раније, али су успеле да се прилагоде ситуацији. Томе је много помогла честа прича супруге и мене са њима и то што смо време искористили да га проведемо што лепше, јер нам је свима то недостајало због мог посла.

* Естрадна сцена остала је без Џеја, Боре Дрљаче, Добривоја Топаловића...

- Минула година је била веома лош другар. Неки одласци су пали изузетно тешко свима нама и никако нисмо били спремни на њих. Толико тога је сваки од њих направио да их не можемо заборавити ни за три живота. Оставили су нам у аманет своја дела, заједничке тренутке, осмехе и лепе дане. Нису знали бити просечни и вечито су ме остављали без речи, сваки због нечег свог. И сада ми фали правих речи. На наступима ћу сигурно певати њихове песме, њима у част. Направили смо толико успомена да их могу препричавати цели живот. Заиста велики људи, пријатељи и уметници.

Фото Дејан Милићевић

* Џеј, Аца Лукас, Ацо Пејовић и ви сте били четири мускетара. Како се родило то пријатељство?

- Неки људи вам се просто догоде у животу, схватите се на прву и имате осећај као да су цели живот били ту. Ја са њима имам такав осећај. Пријатељи су право богатство и још при томе ако сте и колеге, па вас најбоље разумеју и око посла, онда је срећа још већа. Срећан сам човек што их имам уз себе. Стабилан су ослонац када затреба и прејак ветар у леђа одувек. Радујем се сваком њиховом успеху као да је мој и знам да су и они срећни због мене.

СА АНЂЕЛИЈОМ НЕМА ЉУТЊИ И РАСПРАВА

*ЋЕРКЕ више воле да проводе време са вама јер сте попустљивији. Да ли се супруга Анђелија љути због тога?

- Због мог посла често сам одсутан од куће и онда се много ужелимо једни других. Анђелија је, с друге стране, увек ту уз њих и брине се да све тече у најбољем реду. Зато је мало строжа, баш онако како и треба да буде, а ја сам ту да попустим у неким стварима. Највише се радујемо када смо сви заједно. Анђелија је невероватна жена, веома разумна и једноставна. С њом нема љутњи и расправа. Што се тиче популарности и мојих девојчица, оне то не гледају тако, и ја сам за њих само њихов тата.

* Ове године обележавате јубилеј, 20 година рада?

- Мој тим и ја вредно радимо пуном паром и спремамо толико тога. Само да нам ова ситуација са вирусом корона постане безбеднија и много тога лепог ће да уследи. Две деценије нису мала ствар. Поносан сам на сваки корак, песму, борбу и бору на лицу. Вредело је све свега. Као што моја песма каже, заиста "не бих ништа мењао".

* Да ли више волите велике концерте или мање, а интимније?

- Волим публику и музику свим срцем и зато ми и једно и друго има своју драж. Велики концерти су велика ствар и иза њих стоји много рада, зноја и дана припреме. Након тога увек уследи такав понос да избрише сав напор и само ти покаже колико си срећан, јер можеш да радиш овај посао. Интимнији концерти су увек чиста емоција и љубав. Још већа повезаност са публиком. Уживам подједнако и увек сам захвалан свакој особи која дође на мој наступ и лепо се проведе.

* Снимили сте много дуета у каријери, са Јаном, ЈК, Цецом, Северином, Лукасом и Китићем, Пријом... Са ким бисте волели да укрстите глас?

- Увек сам говорио да песме пронађу певача, а иста ствар је и са дуетима. Ниједан није био тек онако, само да би се снимио. Сваки дует носи своју енергију и емоцију. То се на крају осети и публика то најбоље препозна. У наредном периоду уследиће неки дуети којим се баш радујем и нестрпљиви смо да их поделимо с публиком. Вредно радимо, сви смо се ужелели песме, тако да верујем да ће бити пун погодак.

* Дуго се нисте огласили са новом песмом или албумом?

- Чекао сам да ме се ужелите. Истина, време је да неке нове песме почну да живе и угледају светлост дана. Мој тим, на челу са дугогодишњим менаџером Марком Максимовићем, и ја заиста вредно радимо на томе и не бисте веровали колико смо труда, енергије и емоције уложили у нови албум. Верујте да колико год да је публика нестрпљива, и ми смо. Али то су слатке муке и много тога лепог ускоро долази.

* Обично певачи не могу да издвоје своју омиљену песму, али, на које ваше хитове публика најбоље реагује уживо?

- Истина, свака песма има своју причу и тешко их је поредити. При томе знаш колико труда и себе си дао у свакој од њих. Што се тиче наступа, рекао бих да све зависи од тога где сам и каква енергија влада у том тренутку. Некада је публика више расположена за баладе, некада за брже песме. То просто осетиш. "Краљ изгубљених ствари", "Идемо, анђеле", "Само ову ноћ", "Лагала, је граде", па онда стари хитови попут "Маскара", "Није љубав фотографија", "Рузмарин", онда је ту и неизоставна песма "Нађи нову љубав". Много је тих песама за ове две деценије, а желим да останем скроман.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)