ЧЕСТО НАМ НУДЕ БРАК, СЛАТКО СЕ ИСМЕЈЕМО: Група "Харикејн" о "Евросонгу", почецима на Карибима, сарадњи са Карлеушом, корони...

МИЛАН ЋУНКОВИЋ

05. 01. 2021. у 10:32

ЧЕСТО НАМ НУДЕ БРАК, СЛАТКО СЕ ИСМЕЈЕМО: Група Харикејн о Евросонгу, почецима на Карибима, сарадњи са Карлеушом, корони...

Фото промо

СПРЕЧИЛА је пандемија ковида 19 групу "Харикејн" да представља Србију на "Евросонгу" 2020. у Ротердаму. Година је прошла без велике светске манифестације, међутим, евровизијско такмичење неће измаћи Сањи Вучић, Ксенији Кнежевић и Ивани Николић.

"Ураганке" ће ове године представљати Србију, на истом месту, али, по пропозицијама, неће певати "Аста ла виста", већ нову песму. Неколико нумера ће бити у конкуренцији.

САЊА: Засада, имамо само информацију да смо ми те које ће представљати нашу земљу. Чекамо да сазнамо на који начин ће се изабрати песма, и једва чекамо да уђемо у припреме за такмичење. Тренутно их још нема.

* Песма "Аста ла виста" стекла је велику популарност?

ИВАНА: Увек дајемо све од себе да изаберемо праву песму, без обзира на то да ли је обичан сингл или песма за "Евровизију". Ове године ће то бити у сарадњи са РТС, тако да смо сигурне да ће песма бити подједнако добра као и "Аста ла виста".

* Из садашње перспективе, шта мислите, како бисте прошле на "Евросонгу 2020"?

КСЕНИЈА: Према коментарима и реакцијама евровизијских фанова, доста високо бисмо се котирале. Публика је одреаговала на песму сјајно, и то нам је баш драго. Надамо се да ће и са новом нумером бити тако.

* Многим девојкама сте идоли. Импонује ли вам то, и, са друге стране, доноси ли одговорност?

КСЕНИЈА: Свакако да нам импонује, и веома нам је драго због тога. Одговорност је велика, јер шта год да урадите, знате да ће бити детаљно пропраћено. Ако учините нешто погрешно, то ће се водити као дупла грешка. Трудимо се да увек будемо само позитивни примери.

* Почетак вам је био везан везан за инострано тржиште, снимале сте спотове на луксузним дестинацијама?

САЊА: Снашле смо се одлично. Јесте нам то било потпуно ново јер смо почињале заједничку каријеру, али уклопиле смо се веома брзо у причу. Није нас затекло, све три имамо искуства и пре него што је група оформљена. Било нам је веома занимљиво и доста тога смо тад научиле.

* Шта вам се тада посебно допало на Карибима?

ИВАНА: Свидело нам се све (смех). Плаже су предивне, топло је преко целе године. Људи су веома срдачни, прија нам њихов менталитет. Сјајно искуство, и једва чекамо да идемо опет, а можда ћемо и још неки спот тамо да снимимо.

* Како сте се бориле са пандемијом короне?

САЊА: Веома смо водиле рачуна и поштовале све мере. Најбитније нам је било да сачувамо родитеље, и све старије људе у нашем окружењу. Желеле смо да се ситуација што пре смири, како бисмо опет почеле да наступамо и да се дружимо са публиком.

* Сарађивале сте и са Јеленом Карлеушом, какви су утисци?

ИВАНА: Она је предивна и прелепа жена, која толико зрачи и има енергију да је то невероватно. Када смо се упознале са њом и припремале концерт за "Јубокс", много нам је савета дала - везано за тај наступ, али и, генерално, за каријеру. Презахвалне смо јој на томе, и на искуству које нам је омогућила.

* Медији су спекулисали о вашем разлазу, а ви сте то демантовале?

КСЕНИЈА: Питале смо се зашто нас људи растављају, а тек смо почеле. Много лепо се слажемо и одлично сарађујемо. Имамо цео тим који стоји иза нас, и професионално одлучује о свим дешавањима везаним за групу. То нам веома значи, јер је све на високом нивоу, тако да нема разлога за растајање.

* Како се носите са брачним и осталим, пристојним и непристојним понудама?

САЊА: Често их добијемо и увек се слатко исмејемо. Све су, мање-више, на исти фазон, а највише их је везано за брак. Увек нам је то симпатично, али нисмо у могућности да прихватимо (смех).

* Подлежете ли празничној еуфорији?

КСЕНИЈА: То нас враћа у детињство. Обожавала сам да се грудвам, да са друштвом у крају правим Снешка Белића и да уживам у тим чаролијама. Тад смо све три на окупу са својим породицама и пријатељима, и то нам много значи, јер током године доста радимо. Често пропуштамо, због пословних обавеза, неке догађаје који су везани за наше најближе, тако да, кад дођу празници, знамо да ћемо коначно бити са њима.

ТАТИ КНЕЗУ СЕ СВИЂА "ФАВОРИТО"

КСЕНИЈИНОМ оцу, чувеном поп певачу Ненаду Кнежевићу Кнезу, из "Харикејн" репертоара се посебно свиђа песма "Фаворито".

- Он воли како Дарко Димитров ради, дугогодишњи су пријатељи - напомиње Ксенија.

А које би татине песме биле погодне за "Харикејн" обраду?

- Има доста његових нумера које обожавам. "Срце од меда" и "Вјеруј" би нам савршено легле.

САЊА И ДАЉЕ ДУШОМ У АЛТЕРНАТИВИ

СНАЛАЗИ се сјајно Сања у разним жанровима. Афирмацију је стекала у кросовер бенду ЗАА, памтимо и њен самосталан евровизијски наступ. Урбанији део публике жали за оним што је раније радила, има и критика по друштвеним мрежама због ангажмана у "Харикејну"...

- И даље сам душом у алтернативи - признаје Вучићева. - Нашла сам, међутим, своје место у комерцијали, и направила себи такво окружење да ми буде угодно. Жао ми је што живимо у поднебљу где се не цени другачији звук од оног на који смо навикли, али, шта је, ту је. Критике ме не додирују, јер за све постоји разлог, који само ја и треба да знам.

БЕЗ ИЗДВАЈАЊА ПО СЕКСЕПИЛУ

УПИТАНЕ да се изјасне која је, од преостале две чланице групе, сексепилнија, "ураганке" су остале уздржане.

ИВАНА: Свака од нас је посебна на свој начин, свака носи енергију којом привлачи.

САЊА: Све имамо својствену харизму и сексепил, који није упоредив. Другачије смо, зато смо и препознатљиве.

КСЕНИЈА: Глупо нам је да издвајамо било кога на тај начин, укуси су различити.

ПЛЕС ЈЕ МОЈА ПРВА ЉУБАВ

ИВАНА је учествовала на државним и европским такмичењима у плесу, освајала многобројне награде...

- То је најлепши период у мом животу - истиче за "Новости" Николићева. - Плес је моја прва љубав. Уживала сам у томе осам година, урадила доста спотова и наступа за то време. Увек сам желела да будем на сцени и испред камера, сада живим свој сан и надам се да ћу још дуго.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)