ЧЕТВЕРАЦ ОСТАО БЕЗ КОРМИЛАРА: Саша Матић је последњих 20 година био веома везан за Џеја

М. Ћунковић

10. 12. 2020. у 08:38

ЧЕТВЕРАЦ који је у недељу напустио кормилар, Џеј Рамадановски. То су били, како су навели у заједничкој читуљи у "Новостима", Саша Матић, Аца Лукас и Ацо Пејовић. Безброј заједничких наступа до ситних сати, турнеја, сећања...

ЧЕТВЕРАЦ ОСТАО БЕЗ КОРМИЛАРА: Саша Матић је последњих 20 година био веома везан за Џеја

Фото Д. Мишић

Све то сада навире у таласима, када Рамадановског више нема. Навиру и речи пуне надахнућа када треба, у тешким тренуцима, прозборити коју о Џеју.

- Он је био човек који је имао највећу душу од свих нас - из срца проговара Саша Матић за "Новости". - Могао је њом да загрли целу планету. Генијалац, интелигентан, а мислим да је музички био најталентованији, иако није завршио музичке школе. Био је добар певач, али такав човек... Проћи ће доста времена да се роди неко као он, или се не рађа више.

Сећа се добро Матић концерта који је Аца Лукас одржао у београдској хали "Пионир" 2000. године.

- Ја сам му тада био гост, као анониман певач који је наступао по клубовима. Гостовали су му и Џеј и Синан Сакић. Ја сам се са свима њима дружио још пре него што сам објавио плочу, они су долазили на места где сам певао. Џеј је стално мени говорио: "Мали, мораш да снимиш плочу. Који ти је ђаво? Заслужио си да будеш велика звезда". Ја кажем - "Да завршим школу, па онда", а он ће "Ма, каква школа. Ја да сам чекао школу, никад плочу снимио не бих" (смех). Кад сам објавио први албум 2001, њему се највише свидела "Маскара", јер има ритам.

Саша каже да је одлазак Џеја велики губитак.

- Много ми је жао, јер је могао још да пева, да нас увесељава и да се дружимо.

ПРИЧАЋЕМО ПОСЛЕ САХРАНЕ

БОЛУЈЕ и Аца Лукас, од момента кад је чуо у недељу трагичну вест. Могао би, како каже, пет сати да прича о Џеју и о томе шта су све заједно прошли.

- Када прође сахрана, можемо да причамо о неким лепим сећањима - каже Лукас. - Потпуно је непримерено сад да, рецимо, наводим анегдоте. Има их много, али, није тренутак.

ПЕЈОВИЋ НА ПОМЕНУ МАЈЦИ

ТУГА је ових дана обузела и Ацу Пејовића. Суочен са смрћу Џеја, отпутовао је у Пријепоље, због шестомесечног помена мајци Анђелки, која је преминула 8. јуна, па се, из оправданог разлога, никоме јуче није јављао на телефон.

Година која је донела толико несреће, и толико живота однела...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)