ЗА ЛЕЧЕЊЕ МИЊЕ И ДЕЈАНА 92.120 ДИНАРА: Хуман гест породице преминулог бубњара "Амадеус бенда"

В.Н.

05. 12. 2020. у 12:13

ЗА ЛЕЧЕЊЕ МИЊЕ И ДЕЈАНА 92.120 ДИНАРА: Хуман гест породице преминулог бубњара Амадеус бенда

Фото АТА Images

ПОРОДИЦА бубњара "Амадеус бенда" Бојана Златановића Токана, који је преминуо 24. новембра од последица вируса корона, па сахрањен два дана касније на Шпитаљском гробљу у родном Лесковцу, показала је велико срце приликом његовог испраћаја, а резултати њиховог геста су сада видљиви.

Токанови најближи су тада замолили све који долазе на сахрану да не купују цвеће, већ да новац, намењен за то, уплате у хуманитарне сврхе, за болесну децу. Судећи по уплатницама које су објављене на "Твитеру", на свакој је писало Токаново име, а уплаћено је 92.120 динара. Како је на "Фејсбуку" објавила Весна Златановић,Токанова сестра од стрица, новац је подељен на два дела - за лечење мале Миње Матић и Дејана Радојчића.

- Искрено верујемо да смо испоштовали и његову жељу, јер је и сам много пута помогао другима - наведено је у објави.

Миња, која је рођена 6. октобра 2019, болује од ретке и изузетно тешке неуромишићне болести - спиналне мишићне атрофије, тип 1. Шестогодишњи Дејан је рођен пре времена, са срцем на десној страни, јетром на левој и са две слезине. Неопходна су му средства за лекове, суплементе, честе лабораторијске анализе, као и за операцију и рехабилитације у бањским условима.

Фото Твитер/Цеца2103

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)