КИМБЕРЛИ ОБРАДИЛА БАЈАГИН ХИТ: Америчка кантауторка наставила кампању 52 недеље - 52 обраде (ВИДЕО)

Д. РИСТИЋ

04. 12. 2020. у 07:30

КИМБЕРЛИ ОБРАДИЛА БАЈАГИН ХИТ: Америчка кантауторка наставила кампању 52 недеље - 52 обраде (ВИДЕО)

Фото Kimberlytownsend.com

МЛАДА њујоршка кантауторка Кимберли Таунсенд обрадила је стари хит Бајаге и "Инструктора", баладу "Од када тебе волим", отпевавши је на српском језику.

Време без живих наступа, у доба пандемије короне, Кимберли проводи спроводећи кампању "52 недеље - 52 обраде", током које сваког петка на свом "Јутјуб" каналу објављује видео са новом песмом других аутора.

СВИРАЛИ ЗА МИШУ

БАЈАГА и "Инструктори" су прексиноћ, у хангару Плавог воза у Београду, одржали онлајн концерт који је могао да се прати путем апликације Youbox. Концерт је био посвећен преминулом басисти "Рибље чорбе" Миши Алексићу, па је и осветљење током наступа било прикладно. Двочасовну свирку бенд је започео песмама са новог албума - "Овај свет се мења" - "Твоје очи", "Моја драга" и "Ја сам се ложио на тебе".

Фото АТА Images

Уследила је серија старих хитова, а изненађење у репертоару је била "Песма против малера", делом отпевана на српском, а делом на македонском језику. Концерт је изазвао велико интересовање, па је било момената када га је пратило и више од 55.000 људи. М. Ћ.

Прошлог петка објавила је видео са обрадом песме "Од када тебе волим" Бајаге и "Инструктора", на српском језику и уз пратњу акустичне гитаре. Тако се Бајага на каналу младе њујоршке музичарке нашао у одабраном друштву великана популарне музике, какви су "Битлси", Елвис, Боб Дилан, Џони Кеш, Сајмон и Гарфанкл и "Рејдиохед", чије песме је Таунсендова такође обрадила.

Кимберли је свој први албум са ауторском музиком објавила почетком прошле године, а пратили су га хвалоспеви критике на рачун њеног певања и композиторског рада. Специјализовани портал "Ривју" назвао ју је "будућношћу фолк музике".

"Од када тебе волим" је Бајагина интимна балада, објављена на албуму "Продавница тајни" 1988. године. Под навалом серије Бајагиних хитова у том периоду, помало је остала у незаслуженој сенци, а свој други живот је добила када ју је, на свој начин, отпевала Дивна Љубојевић.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)