АСТРОНОМОВА БОРБА ЗА ЖИВОТ: Биковић глуми главну улогу у руском филму "Кома"

В.Н.

04. 12. 2020. у 06:40

АСТРОНОМОВА БОРБА ЗА ЖИВОТ: Биковић глуми главну улогу у руском филму Кома

Фото Промо

ЈЕДАН од најангажованијих српских глумаца, популарни Милош Биковић (32), игра једну од водећих улога у руском научнофантастичном филму "Кома", који ће код нас бити приказан 17. децембра на SCI FI каналу, у 21 час.

"Кома" је прича о младом архитекти Астроному који се, након тајанствене несреће, буди у бизарном и чудном свету, састављеном од делова конфузних људских сећања у коме познати закони физике више не важе. Главни јунак се бори за свој живот и тражи излаз у стварни свет кроз трагање за правилима у непознатим и променљивим условима. Филм је снимљен 2019. у режији Никите Аргунова, а поред нашег Биковића, улоге тумаче Ринал Мукхаметов и Љубов Аксјонова.

- Док сам радио на лику Астронома, био сам у сталној потрази - објаснио је Биковић. - Хтео сам да прикажем човека са цртама аутизма. Моја мајка је дефектолог, цео живот је радила са децом са посебним потребама. Сећам се да је имала једног ученика коме би, на пример, рекли "19. јануар 1962.", а он би за неколико секунди, гледајући у једну тачку и климајући главом, непогрешиво навео дан у недељи када је био тај датум.

Притом није могао да схвати да је два плус два четири. Људи не користе у потпуности могућност свог мозга, а људи са аутизмом користе мозак сасвим другачије. У "Коми" смо се играли са тим феноменом. Мој Астроном има дар, за разлику од осталих, он опажа шеме по којима је уређен свет.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)