БАНЕТУ ЛЕЧЕЊЕ И КУЋНИ ПРИТВОР: Детаљи споразума које је склопио познати глумац

С. Ј. М.

02. 12. 2020. у 06:50

БАНЕТУ ЛЕЧЕЊЕ И КУЋНИ ПРИТВОР: Детаљи споразума које је склопио познати глумац

Фото ATA Images

ГЛУМАЦ Бане Видаковић (61) склопио је споразум о признању кривице са Вишим тужилаштвом у Београду, које га терети за поседовање наркотика.

Тај документ стигао је у Виши суд, који ће на рочишту 17. децембра да одлучи да ли ће га прихватити.

Незванично, глумац се наводно нагодио да буде осуђен на шест месеци кућног затвора са наногвицом и обавезно лечење од зависности од наркотика. Он је признао да је дрога нађена у претресу стана где он живи, као и да је била за личну употребу.

НАГОДБИ

У ВИШЕМ Тужилаштву не желе да кажу какав су споразум склопили са Видаковићем и каква га казна чека, док све не потврди суд. Како нам је рекла Ирена Бијелош, портпарол тужилаштва, суд може да одбије споразум, а може и Видаковић, у међувремену, да одустане од њега.

Ни глумчев бранилац Живановић не жели да потврди да ли нагодба подразумева шест месеци кућног затвора, наводећи да у споразуму, иако је предат суду, још нису дефинисани сви елементи, да још преговарају и да су у њему неки предлози узајамно повезани.

Због споразума Видаковићу је јуче у Вишем суду поступак раздвојен од суђења Илији Марковићу, који је заједно са њим ухапшен средином јула и који је оптужен за продају наркотика. Када су након раздвајања Видаковић и његов бранилац напустили судницу, Марковић је изнео оптужбе на глумчев рачун, затражио изузеће свог браниоца Сава Стевановића и тражио да му се додели други.

- Имам велики проблем због Банета Видаковића, јер су његови адвокати контактирали с мојим и нудили ми 5.000 евра да признам кривично дело које сам већ признао - рекао је Марковић судији. - Од тих пара мој адвокат би узео 1.000 евра, јер је посредник. То ми је он испричао када ме је посетио у притвору. Иначе, више се бринуо о мојој супрузи, него о мени.

Нудио јој је финансирање, дописивао се са њом. Није ми улио поверење да га мој случај уопште занима.

МАРКОВИЋЕВЕ ОПТУЖБЕ - БУДАЛАШТИНЕ

БАНЕ Видаковић је рекао да су Марковићеве оптужбе будалаштине и да не зна о чему он прича и шта хоће од њега.

Његов бранилац Зоран Живановић нам је казао да су то глупости и да не би коментарисао ништа, јер тад није био у судници.

- Ко да му да паре, Бане Видаковић? Па он нема 1.000 динара да му да, а не 5.000 евра. То је бесмислена прича - рекао нам је Живановић.

Додао је да је свестан кривичног дела које је починио, да је погрешио и да се каје. На питање судије да се изјасни о оптужбама за нуђење пара, адвокат Стевановић је рекао да његов клијент измишља:

- Он је дело признао полицијском инспектору и пре мог појављивања. Све је измислио да би изигравао жртву. Никакав однос немам са његовом супругом, када ме је то питао, одштампао сам и показао му нашу комуникацију.

Судија је одлучила да ипак разреши браниоца, јер нема адекватног односа поверења између њега и клијента и не би му током поступка могао пружити одговарајућу правну помоћ. Марковић ће добити новог браниоца по службеној дужности, а суђење је одложено и наставиће се 24. децембра. 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)