"ПРОВОДИЋЕМО СЕ КАД СВЕ ОВО ПРОЂЕ": Овако је Миша Алексић говорио за "Новости" током изолације

НовостиОнлине/Милан ЋУНКОВИЋ

29. 11. 2020. у 12:01

ПРОВОДИЋЕМО СЕ КАД СВЕ ОВО ПРОЂЕ: Овако је Миша Алексић говорио за Новости током изолације

Фото: Н. Живановић

БАСИСТА рок групе "Рибља чорба" Мирослав Миша Алексић преминуо је јутрос у 67. години од последица корона вируса.

Током ванредног стања у Србији усред пандемије вируса корона свако се довијао како зна и уме да прекрати време у изолацији. Тако је рокер Миша Алексић за наш лист у априлу говорио да бар три пута недељно вежба репертоар који би "Рибља чорба" свирала на концертима.

Бас-гитариста "Рибље чорбе" Миша Алексић пример је особе коју не држи место. Не само због младалачког изгледа, већ и због активног начина живота, нико му не би дао 66 година. Кућна изолација, и то током целог дана, не пада му лако.

- Евентуално седнем у башту и читам књигу - рекао је Миша тада за наш лист.

- Тренутно, то је Селинџеров "Ловац у житу". Неколико пута недељно узмем бас-гитару и вежбам. Пролазим нашу сет-листу, како бих био спреман за концерте, када избацимо вирус из Србије.

Алексић је истицао и да се свакодневно чује са Бором Ђорђевићем, који са супругом живи у Љубљани.

- Сваки пут ми каже да не може да дочека дан када ћемо поново да се попнемо на бину. Добили смо неколико позива за концерте "Рибље чорбе" на трговима у августу, што је фантастична вест.

Миша је рекао и да су сви чланови "Рибље чорбе" добро.

- Свирају у својим домовима, раде ситне кућне послове, гледају филмове, играју игрице на компјутеру или прослеђују шаљиве поруке мобилним телефоном. Добијам их и до 50 дневно. Има глупости, али и неких које ме стварно насмеју. Мислим да то није лоше, да се одржи ведар дух међу људима.

Алексић је тада саветовао:

- Вежбајте. Разгибавање, кућни бицикл, било шта, али немојте да запустите своје тело. Мени свакодневно долази добар пријатељ, физиотерапеут Саша, и радимо вежбе. Лаки тренинг, око сат времена. То је добро и за психичко и за физичко стање организма. И, останите код куће, проводићемо се кад све ово прође.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)