„НИЈЕ ХТЕО КОД ЛЕКАРА, ДУГО ЈЕ КАШЉАО“ Дарко Филиповић тешко поднео смрт пријатеља Бојана Златановића

Novosti online

25. 11. 2020. у 11:44

„НИЈЕ ХТЕО КОД ЛЕКАРА, ДУГО ЈЕ КАШЉАО“ Дарко Филиповић тешко поднео смрт пријатеља Бојана Златановића

Фото: Инстаграм

БОЈАН Златановић Токан (45), бубњар „Амадеус бенда“, преминуо је од последица корона вируса у болници „Др Драгиша Мишовић“.

Певач Дарко Филиповић, који се са Токаном дружио више од 30 година, јако је потрешен због губитка пријатеља, суграђанина, комшије, колеге...

- Бесан сам и љут, а не знам кога да кривим - рекао нам је Дарко кроз сузе и додао:

- Токан је кашљао дуго, али није желео да иде код лекара. Сам је, на своју руку, пио лекове код куће. Рекао сам му да оде на преглед, да се не шали, али он то није схватао озбиљно, као што је све у животу схватао олако и кроз шалу. Био је најбољи и најдуховитији човек кога сам познавао. Волео је све људе и њега су сви волели - кроз сузе нам је рекао Дарко.

- Када је коначно одлучио да се јави лекару, није било места у београдским болницама, па су га сместили у Пожаревац. Тамо је провео неко време, али након што се ситуација погоршала, пребацили су га у Београд, у болницу „Др Драгиша Мишовић“. Одмах су га прикључили на кисеоник, али се стање веома брзо погоршавало. Температура је расла, све је теже дисао - прича Дарко и додаје:

- Пре десетак дана су га прикључили на респиратор. Доктори су учинили све, па и немогуће. Према њему су се понашали као према председнику. Све што је постојало као опција, урађено је. Отварали су га, чистили плућа, уградили дренове, од лекова су му дали све што постоји, а користи се у борби против коронавируса... Нажалост, нису успели - рекао је Филиповић кроз сузе.


(Ало)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)