МИША АЛЕКСИЋ ИМА КОРОНУ: Басиста култног бенда "Рибља чорба" хоспитализован у КБЦ "Бежанијска Коса"

Весна ПАНТЕЛИЋ

14. 11. 2020. у 22:22

МИША АЛЕКСИЋ ИМА КОРОНУ: Басиста култног бенда Рибља чорба хоспитализован у КБЦ Бежанијска Коса

Фото В. Данилов

БАС гитариста рок групе "Рибља чорба" Миша Алексић (67) заражен је вирусом корона и у петак је смештен у Клиничко-болнички центар "Бежанијска коса".

Тамо је смештен после неколико дана самоизолације код куће, на инсистирање и ургирање менаџера Банета Обрадовића, који је пролетос и сам прележао ковид 19.

- Био сам позитиван на PCR тесту и два-три дана сам био код куће, мислећи да ће ми бити боље уз витамине и адекватну исхрану - каже за "Новости" Миша Алексић. - Међутим, добио сам високу температуру која није хтела да спадне испод 39 степени, а скенер плућа показао је да имам пнеумонију, због чега сам сада на болничком лечењу. Упала плућа је најопаснија код короне.

Алексић нам каже да се осећа добро, мада је телефонски разговор за наш лист често прекидао кашаљ. О особљу КБЦ "Бежанијска коса" има само речи хвале:

- Особље је дивно, све медицинске сестре и доктори су љубазни према сваком пацијенту. Ево, баш ми је малопре једна сестра понудила дуплу вечеру.

На наше питање треба ли му шта, Миша се захвалио и одговорио да не треба, јер ће му већ ујутру дотурити преко ограде папуче, пижаму, прибор за бријање, неку књигу...

- Почео сам да примам терапију - додаје Алексић. - Искрено се надам да ћу овде остати 10 до 15 дана, а онда бити пуштен кући. Међутим, реч лекара је пресудна.

Миша Алексић је до недавно био врло активан, као председник Управног одбора Удружења музичара џеза, забавне и рок музике. Крајем октобра се, заједно са осталим члановима "Рибље чорбе" (осим фронтмена Боре Ђорђевића који живи у Љубљани), појавио на трећој додели годишњих награда ГОДУМ, када су "српски Стонси", како обожаваоци зову "Чорбу", примили награду за рок групу 2019. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)