ПОНОСНИ НА УСПЕХ: Чланови ансамбла Руже, за Новости, о победи на Тамбурица фесту

С. БАЈИЋ

28. 10. 2020. у 07:35

ПОНОСНИ НА УСПЕХ: Чланови ансамбла Руже, за Новости, о победи на Тамбурица фесту

Фото приватна архива

ЖЕЉА да представе своје стваралаштво и тамбурашко умеће, остварила се члановима суботичког ансамбла "Руже" учешћем на 13. "Тамбурица фесту", а тријумф у међународној конкуренцији, потпуно их је изненадио.

Победници најбољег фестивала етно-музике у Европи, не крију да су поносни на престижну награду.

- Нисмо очекивали победу - каже за наш лист Матија Темуновић, најбољи бас примаш фестивала, студент Више техничке школе. - Дали смо све од себе да што боље представимо наш рад и много нам је драго што нас је жири високо оценио. Тамбурица је универзални инструмент, па наш ансамбл није ограничен репертоаром. Свирамо лепу музику, од староградских, тамбурашких, народних, па све до забавних песама. На фестивалу смо извели и нашу последњу ауторску песму "Неће Дунав због нас стати".

"Руже" су основане још 2012, а у победничкој постави наступају три године. Себастијан Кантур, контраш, понео је епитет најбољег певача фестивала, а иначе студира право, као и бегешар Крунослав Пиуковић. Нинослав Радак, челиста, при крају је студија педагогије, а Никола Стантић, бас примаш, посветио се механици на Вишој техничкој школи. Једино је Дамир Милодановић, хармоникаш за завршеном музичком школом, запослен, и то на суботичкој телевизији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)