ТУЖНЕ ВЕСТИ ИЗ СВЕТА МУЗИКЕ: Преминуо бивши гитариста Галије, Хвала ти за све, почивај у миру

Novosti online

27. 10. 2020. у 13:18 >> 13:47

ТУЖНЕ ВЕСТИ ИЗ СВЕТА МУЗИКЕ: Преминуо бивши гитариста Галије,  Хвала ти за све, почивај у миру

Принтскрин Јутјуб

ГИТАРИСТА и композитор Жан Жак Роскам, који је са познатом домаћом групом Галија снимио пет албума, преминуо је у понедељак 26. октобра.

- Са великом тугом сазнајемо да је у понедељак 26. октобра 2020. преминуо Жан Жак Роскам, гитариста и композитор који је обележио значајан део Галијине каријере. Изузетно шармантни и харизматични тамнопути Белгијанац са Галијом је снимио пет албума на којима се потписао као гитариста, али и као аутор песама као што су Жена које нема, Небо над Макарском, Певају јутра, Љубавна песма, Пролеће и Москва-Балкан. Посебно запажен је био његов вокални допринос у шаљивим песмама Љубавна песма и Зебре и бизони. Жак је са Галијом одсвирао небројено много концерата широм старе Југославије, а 2011. године је, након двадесет година паузе, као специјални гост поново засвирао на бини са својим матичним бендом на концерту у Сава Центру којим је Галија обележила 35 година постојања. Групу Галија за Жан Жака везују изузетно лепа сећања и невероватан број сјајних анегдота и успомена. Његов одлазак је велики губитак. Жан Жак Роскам, хвала ти за све. Почивај у миру - наводи се на званичној ФБ страници групе Галија.

Роскам је у Југославију дошао 1984. и свирао је са Пеђом Д Бојем у Београду, а када је Саша Локнер из Галије отишао код Бајаге, тражили су другог клавијатуристу.

Како га нису нашли, узели су другог гитаристу - Жан Жака, кога је у Југославију довела љубав према девојци из Вргорца код Макарске.

Са Галијом је снимио аблуме Дигни руку, Далеко је сунце, Корак до слободе и друге.

(ПИНК)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)