БРЕГА, БОБАН И МАРКО У БОРАТУ: Музику за наставак хит комедије Саше Барона Коена радили српски музичари

В. М. П.

27. 10. 2020. у 09:37

БРЕГА, БОБАН И МАРКО У БОРАТУ: Музику за наставак хит комедије Саше Барона Коена радили српски музичари

Фото Теодора Ћирић

ВОЂА "Бијелог дугмета" и "Оркестра за свадбе и сахране", сарајевски композитор Горан Бреговић (70), после 14 година, поново је сарађивао са енглеским комичарем, сценаристом и продуцентом Сашом Бароном Коеном (49), за потребе наставка хит комедије "Борат".

Наиме, у остварењу "Борат накнадни филм", односно "Испорука чудесног мита америчком режиму ради стицања користи некада славног народа Казахстана", чија је премијера била пре четири дана, од 23 композиције које се чују, две су Брегине - "Едерлези" (која прати главног јунака, казахстанског новинара Бората, баш као што је некада пратила Перхана у "Дому за вешање") и хит "Калашњиков" из Кустиног "Андерграунда", настао пре 20 година у кухињи код Салијевића у Владичином Хану, где се кувала овчетина, а Горан често долазио да ради са својим музичарима.

Иначе, Бреговић је у првом "Борату" из 2006. такође био заступљен са песмом "Едерлези" и "Успаванка за Радмилу М." од "дугмића". Подсетимо, у "Борату" је, без сагласности аутора Есме Реџепове, коришћена песма "Чаје шукарије", а она је на суду за то добила одштету од 26.000 евра. Процењује се да би актуелни наставак филма могао да заради више од 300 милиона долара, што потврђује да је Брега увек био озбиљан бизнисмен.

Али, не чује се само Бреговићева музика у новом "Борату" - композицију мађарског виолинисте и композитора Лајка Феликса, "Диско џумбус", заједно са румунским трубачким оркестром "Фанфаре ћоћарлија", изводи Оркестар Бобана и Марка Марковића.

Марко и Бобан Марковић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)