РОКЕРИ СВИРАЈУ ЗА ХРАБРУ АНИКУ: Серија хуманитарних концерата у Фесту за лечење двогодишње девојчице

В. Н.

26. 10. 2020. у 10:43

РОКЕРИ СВИРАЈУ ЗА ХРАБРУ АНИКУ: Серија хуманитарних концерата у Фесту за лечење двогодишње девојчице

Фото Н. Фифић / Фото З. Јовановић

ЈОШ једном се Србија удружила да помогне у лечењу детета, овога пута за двогодишњу Анику Манић, која болује од спиналне мускуларне атрофије, тип један.

Низу хуманитарних акција за лечење мале Анике прикључили су се и рокери, па ће у башти земунског клуба "Фест", од уторка до четвртка 29. октобра, бити одржана серија концерта, са којих ће сав приход бити уплаћен за лечење храбре девојчице.

За њу, у уторак од 19 часова, наступиће С.А.Р.С, "Канда, Коџа и Небојша", и "Маика", а улазница кошта 1.200 динара. Дан касније, у среду 28. октобра, у исто време, почињу концерти "Бестбита", "Фазбокса" и ВИС "Лимунада", за које карта стаје 1.000 динара, док у четвртак свирају "Партибрејкерс", "Ајсбрн" и супергрупа "Мункејџ", за које улаз кошта 1.200 динара.

Сав новац од улазница, али и добровољних донација са тих вечери, иду за лечење мале Анике, чији мишићи, због прогресивне болести, атрофирају. Девојчица од другог месеца прима терапију која успорава прогрес болести, мада су јој дисање и гутање све слабији, а оно што даје наду да Аника продише пуним плућима, поврати снагу да једе и говори јесте генска терапија "золгенсма".

Фото: Принтскрин

 

Она се прима једнократно, а Аника би тако добила "нови ген", који ће производити протеин који јој недостаје за живот. За Аникин дуг и леп живот, како гласи слоган акције, може се помоћи и слањем СМС поруке, укуцати број 858 и послати на 3030 (Србија), док наши сународници из Швајцарске то могу учинити слањем СМС поруке "хуман858" на број 455.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)