БЕОГРАД СА РЕПРИЗОМ: Барселона џипси Балкан оркестра на пет концерата у Србији

В. Н.

25. 10. 2020. у 11:14

БЕОГРАД СА РЕПРИЗОМ: Барселона џипси Балкан оркестра на пет концерата у Србији

Фото промо

МЕЂУНАРОДНИ музички ансамбл "Барселона џипси Балкан оркестра", који је веома популаран у нашим крајевима, поново долази у Србију. Прва два концерта биће 30. октобра и 1. новембра у позориштима у Крагујевцу и Сомбору, за 3. и 4. новембар су заказани наступи у београдском "Дому омладине", а последњи концерт у Србији је 6. новембра, у Позоришту младих у Новом Саду.

После распродатих и због пандемије одложених мартовских концерата у Италији уследила је пауза, а сада, на изненађење многих, "Барселона џипси Балкан оркестра" наставља турнеју. Група ће у Србији промовисати актуелни албум "Нова ера", са новом певачицом, Италијанком Маргеритом Абитом. Са њом у саставу недавно је снимљена обрада драгуља балканске музике "Маријо дели бела Кумријо".

"Барселона џипси Балкан оркестра", поред репертоара на шпанском, руском и ромском, изводи песме и на српском језику. Осим Ивана Ковачевића, контрабасисте из Београда, и певачице Маргерите Абите, у групи су хармоникаш Матија Скироса из Италије, гитариста Жулијен Шанал из Француске, грчки перкусиониста Стелиос Тогијас, Шпанци Дани Карбонељ (кларинет) и Пјер Ноласк Туру (виолина), и још један виолиниста, Олександар Сора (Украјина).

Бенд активно ради на промоцији новог албума, а за неколико дана објавиће још једну обраду песме са ових простора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)