ЉУПКИ ПРЕТИ ДО ТРИ ГОДИНЕ ЗАТВОРА? Певачици се због прислушкивања и одавања тајни смеши озбиљна казна

Новости онлине/Курир

26. 09. 2020. у 13:12

ЉУПКИ ПРЕТИ ДО ТРИ ГОДИНЕ ЗАТВОРА? Певачици се због прислушкивања и одавања тајни смеши озбиљна казна

Фото: Принтсцреен/Инстаграм

ГЕНЕРАЛ Драгиша Симић је истакао да неће тужити своју бившу партнерку Љупку Стевић због тога што га је неовлашћено прислушкивала, демолирала му аутомобиле и јавно износила детаље из његовог приватног живота, али држава хоће.

Наиме, надлежно тужилаштво по службеној дужности поднело је две кривичне пријаве против певачице, а запрећена казна је до три године затвора.

Адвокат Небојша Перовић истич да ће од три наведена недела Љупка сносити последице за два.

- Уколико су тачни наводи да је приватно лице, у конкретном случају Љупке Стевић, посебним уређајима прислушкивало или снимало разговор који је с трећим лицима водио генерал Симић, запрећена казна затвора за овакво кривично дело је од три месеца до три године затвора или новчана казна. Ово дело се води по службеној дужности, односно надлежно тужилаштво је дужно да покрене кривични поступак и наложи полицији да прикупи потребна обавештења и друге доказе у вези са предметним кривичним делом. Уколико се установи да је стварно дошло до неовлашћеног прислушкивања или снимања, онда ће се даље наставити кривични поступак против особе која је извршила кривично дело, у конкретном случају Љупке Стевић - каже адвокат Перовић и додаје:

- За штету коју је Стевићева нанела на покретној имовини генерала Симића, што је приватна имовина, ради се о кривичном делу уништења и оштећења туђе ствари. Пошто је у овом случају оштећена туђа ствар, за ово дело је запрећена новчана казна или затвор до шест месеци, а кривично гоњење, с обзиром на то да је оштећена ствар у приватној имовини, предузима се по приватној тужби. То је што се тиче кривичне одговорности починиоца, а у парничном поступку генерал Симић може захтевати накнаду материјалне штете причињене на аутомобилима - каже Перовић. Друга ствар због које ће Љупка кривично одговарати јесте изношење у јавност интимних ствари из Драгишиног живота. То се односи на помињање његове деце, супруге и планова да се разведе.

- У нашем кривичном законодавству постоји и кривично дело изношења личних и породичних прилика, а за ово дело се гони по службеној дужности. То представља радњу једног лица које износи штогод из личног или породичног живота неког другог лица, што може шкодити његовој части или угледу. Зависно од тога да ли је изношење личних и породичних прилика учињено усмено, у разговору, или путем штампе, телевизије или сличних средстава, зависи и висина запрећене казне. Такође, висина казне зависи и од последица које су наступиле за оштећеног, па може бити у распону до шест месеци до једне године, односно до три године затвора. У овом случају, зависило би од оштећеног, односно Симића, који би у својој изјави навео какве су последице настале по њега због Љупкиних речи изречених у јавности - завршава адвокат Перовић.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)