ОДЛАЗАК СРПСКОГ ПЕВАЧА: Зорица Брунцлик у сузама - Нека ти је вечна слава!

Novosti online

24. 09. 2020. у 12:47

ОДЛАЗАК СРПСКОГ ПЕВАЧА: Зорица Брунцлик у сузама  - Нека ти је вечна слава!

Фото: Принсткрин

КОМПОЗИТОР и певач Миша Марковић преминуо је пре два дана у 71. години.

Истакнути уметник радио је са великим бројем певача бивше Југославије, те је тако био аутор бројних песама које су муњевитом брзином постајале хитови. Марковић је био аутор великих хитова као што су “Реците му да га волим”, „Рузмарин“, „Кунем ти се животом“, „Лажу да време лечи све“, “Срце је моје виолина”, “Ево већ је Божић”, “Еј Бранка, Бранка”, „Босанац“, и многих других које су отпевали народни певачи.

Сарађивао је са најзначајнијим именима на музичкој сцени бивше Југославије, као што су Лепа Брена, Мирослав Илић, Тома Здравковић, Бисера Велетанлић, Мерима Његомир, Ханка Палдум, Вера Ивковић, Лепа Лукић, Зоран Калезић и многи други.

Музичку каријеру започео је као певач 1972. године када се појавио на Омладинском фестивалу у Суботици. У периоду између 1971. и 1982. године снимио је око 47 плоча, сарађивао је са најпризнатијим композиторима тог времена, међу којима су били: Арсен Дедић, Никица Калођера, Аца Кораћ, Ђорђе Новковић, Корнелије Ковач, Кемал Монтено, Борис Бизетић...

Продао је више од милион плоча и учествовао на многим фестивалима као што су: Београдско пролеће, Хит лета, Месам, Хит парада. Песме које је певао биле су у врху свих топ листа тадашње Југославије.

Мишин дугогодишњи сарадник и пријатељ Мирољуб Аранђеловић Кемиш је у среду увече објавио опроштајну поруку на свом званичном Фејсбук налогу, а то је урадила и његова супруга Зорица Брунцлик.

- Хвала ти за све што си учинио за музику и све нас. Нека ти је вечна слава - поручили су Зорица и Кемиш.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hvala ti za sve što si učinio za muziku i sve nas. Neka ti je večna slava.😔😔

A post shared by Zorica Brunclik (@zoricabrunclik_official) on Sep 23, 2020 at 1:28pm PDT

Њих двоје нису навели шта је узрок смрти познатог композитора.

(Блиц.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)