EKСКЛУЗИВНО САЗНАЈЕМО: Ускоро почиње снимање српске Династије

Ј. Ј.

23. 09. 2020. у 18:26

EKСКЛУЗИВНО САЗНАЈЕМО: Ускоро почиње снимање српске Династије

Фото промо

КО ће бити српска богаташка елита, која ће на српском језику и у домаћој верзији, бити пандан моћној породици Карингтон - питање је које интригира, на основу сазнања до којих смо дошли, да је наша позната продуцентска кућа "Емоушн", откупила права за најгледанију светску серију "Династија".

Незванично али поуздано сазнајемо да се већ на зиму, очекује почетак снимања, креће се са кастинзима и бирањем локација, али потврду ове прворазредне вести нисмо успели да добијемо од Горана Стаменковића, првог човека "Емоушна". Тако ће сапуница, која је пре готово четири деценије освојила читав свет и емитовала се девет сезона (1981-1989) у 220 епизода, добити српску верзију. И нашег Блејка, Кристл, Фелон, Стивен, а нарочито Алексис. Има, свакако, разних пикантерија, које су се "уписале" у трајање и феномен гледаности и популарности "Династије", али поред свог тог луксуза, брилијаната, сјаја и богатства, односа у породици, сплетки, тајни, ипак је најјаче оружје била - Алексис!

ПОПУЛАРНА У СВЕТУ И ЈУГОСЛАВИЈИ

НА ПРОСТОРУ бивше СФРЈ, све епизоде "Династије", емитовала је ТВ Београд (1984-1992). Серија је код нас, као и у остатку света стекла енормну славу и постала феномен који је утицао на тадашњу популарну културу. Приказана је у више од 150 земаља, а у 80 била је најгледанији ТВ програм. Овим успехом не може да се похвали ниједна друга серија.

Ауторски тим Шапиро-Спелинг, постао је један од најбогатијих и најутицајнијих у Холивуду. Истоимени римејк популарне сапунице такође бележи велики успех, па се на стриминг платформи "Нетфликс", приказује у 188 земаља, а ушао је и у Гинисову књигу рекорда, као најгледанија сапуница за 2019. годину.

Већ избор за глумицу која ће оживети тако специфичан лик, био је права ноћна мора за америчког продуцента, Арона Спелинга, Ричарда и Естер Шапиро, ауторе ове најпопуларније америчке серије, јер су улогу одбиле Елизабет Тејлор, Ракел Велч и Софија Лорен, али и Џоан Колинс неколико пута, пре пристанка. Пристала је, коначно, да из Лондона, где је живела, допутује на "пробу" од четири епизоде.

Буџет милион долара по епизоди

У ЧЕТВРТОЈ и петој сезони, буџет "Династије" износио је милион америчких долара по епизоди а у серији се користио прави стилски намештај, свилена постељина, оригинално скупоцено посуђе, глумци су носили прави накит, јели прави кавијар. Хаљина од шифона, дизајнирана за Линду Еванс, коштала је чак 18.000 долара. Сваки комад одеће који је носила Алексис, шивен је лично за њу, а њене кућне хаљине и огртачи са перјем, крзном и бриљантима били су докази гламура и високе моде.

После је све било као у сапуници - магија лика који је створила, популарност и обожавање задржали су је у Америци на 10 година, где је постала велика и вечита ТВ звезда, али и икона стила. Кристл јој је била сушта супротност, а сукоб та два лика био је магнет за гледаoце.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)