ПЛАНИРАЛА САМ САМОУБИСТВО: Данијела Штајнфелд испричала потресне детаље о животу након што је силована

Novosti online

22. 09. 2020. у 14:47

ПЛАНИРАЛА САМ САМОУБИСТВО:  Данијела Штајнфелд испричала потресне детаље о животу након што је силована

Фото: С. Шарић

ГЛУМИЦА Данијела Штајнфелд у свом документарном филму "Зацели ме" открила је да ју је пре неколико година силовао моћник из филмске индустрије, а сада је испричала нове детаље о томе како је њен живот изгледао након тога.

- То што се изгуби када претрпите злостављање остаје унутра. Те ране су невидљиве, али су активне. Због њих изгубите веру у себе и друге. Неповерење је једна од највећих боли зато што, ако смо ми веровали нашем друштву, нашој школи, родитељима, месту запослења, да сви они гарантују да смо у безбедној околини, а баш ту вам се деси нешто најнебезбедније, онда се мозак пита: ” Ако је то истина, где сам ја још безбедна?” - почела је глумица за дневни лист “Данас.”

Данијела се након овог догађаја одселила у Америку, али, како каже, дуго није желела никоме да исприча кроз какву трауму је прошла.

- Када сам отишла у Америку, била сам у фазону – нико не мора то да зна, зашто бих ја о томе разговарала. То је моја прошлост, ја сад крећем од нуле – здрава сам, права, могу све. Нико не мора да зна да сам у ствари мртва изнутра, да је моје достојанство збрисано. Међутим, почели су проблеми – нисам могла да спавам, да причам, да једем, почела сам да добијам нападе панике.

Кад сам била у метроу, бука, сви ти људи око мене, одједанпут нисам могла да дишем. Тад сам баш имала страшан напад панике, јер мозак не може лако да се рехабилитује и тада сам схватила да са неким морам да разговарам.

Послала сам поруку на СОС телефон за анонимну помоћ. Са друге стране сам чула мушки глас. Почела сам да причам шта ми се десило. Он ме је слушао и у једном тренутку почео да плаче. Рекао ми је да ту ради већ 15 година и да га је веома потресло то што је чуо. Тада сам у његовом саосећању покушала себи да дозволим да и мене боли. Он и његово саосећање су били моје огледало. Тако сам једино могла да видим колико то мене боли пошто сам ја, наравно, своју бол порицала - објаснила је глумица.

Foto: Printskrin

 

- Кад сам једанпут проговорила, онда сам морала да наставим, почела сам да причам пријатељима, али никако нисам могла да кажем реч силовање. То ми је било најстрашније. Могла сам да опишем, али никако нисам мога да присвојим ту реч и да се то мени десило.

Почела сам од свега да се дистанцирам, од Србије, породице, хтела сам да одем у Лос Анђелес, где ме нико не зна, полако сам почела да планирам своје самоубиство. Пошто је пронађена моја опроштајна порука, неко је позвао полицију. О томе су убрзо сазнали моји пријатељи у Њујорку и урадили све да ме врате назад - испричала је Данијела.

Подсетимо, Данијела Штајнфелд је у филму "Зацели ме" први пут домаћој јавности открила да је била силована, али име моћника за сада не жели да обелодани.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)