СА НИКОЛОМ ЗЕКИЋЕМ, КОЈИ ЈЕ ЗА МИКРОФОНОМ ЗАМЕНИО ИВАНА МИЛИНКОВИЋА: Родио се спреман за Легенде

М. Ћунковић

22. 09. 2020. у 07:05

СА НИКОЛОМ ЗЕКИЋЕМ, КОЈИ ЈЕ ЗА МИКРОФОНОМ ЗАМЕНИО ИВАНА МИЛИНКОВИЋА: Родио се  спреман за Легенде

Фото Давид Благојевић

ГРУПА "Легенде", која истрајава успешно на сцени пуне 32 године, негујући квалитетну песму, ослоњену на нашу традицију, објавила је за ПГП РТС нови, 12. албум назван по овој години коју ћемо добро да упамтимо - "2020".

Актуелно издање, са осим нових песама и четири старе, препеване, посебно је интересантно због новог певача Николе Зекића (33), који је наследио дугогодишњег вокалног солисту групе Ивана Милинковића.

Николу је "Легендама" препоручила Мерима Његомир, са којом је дуго радио, а сарадња са популарном групом је успостављена после прошлогодишњег фестивала "Београдски сабор".

Зекић, који увелико носи надимак "легендица", освојио је тада треће место. Од малих ногу био је у фолклору. Играо је 25 година и био вокални солиста, уз то и страствени хармоникаш. Сада је мастер економије. Самопоуздање и сигурност му је давао спорт, кик-бокс нарочито.

Нови певач провереног састава каже да је на њему, кад се придружио групи, била велика одговорност, и да ће тако бити и убудуће.

- "Легенде" су постигле завидни ниво што се тиче музике и вокалних солиста, тако да, чим сам овде, значи да сам оправдао очекивања групе - каже Никола за "Новости". - Што се тиче публике, мислим да ће да буде све у реду. За све је потребно време. Већ осећам позитивне вибрације. Људи ће уз овај нови албум осетити неку нову боју, ноту, реч и емоцију коју шаљемо.

Фото Кактус

Пажња медија му је, вели, очекивана. Чинило му се да ће много више бити изложен критикама, упоређивањима... Психички се спремао да све поднесе, међутим, на његову срећу, то се није догодило у обиму који је очекивао. Не крије Зекић да му посебно импонују комплименти женског дела публике.

- Ако певач не поседује моћ и жељу да својом појавом и харизмом "озрачи" публику, привуче пажњу, ако не уме да јој се да и није спреман да дели енергију са људима - не треба да се бави овим послом. За мене они који ме познају кажу да сам се "родио спреман".

Још увек, признаје Никола, може да се деси, с обзиром на обиман репертоар "Легенди", да неко пожели да чује песму коју он не зна, али...

- С временом ће то бити све мање могуће - уверава за наш лист Зекић. - Песме "Легенди" можеш да певаш само ако их у потпуности разумеш. Није ми било нимало лако да се припремим за први наступ са групом, у Панчеву. Спремао сам репертоар дан и ноћ, успешно сам пробио лед. Било је ту неколико речи да проклизају тамо-вамо, али је смисао био исти и римовало се.

Чезнемо за концертима

ЗАЖЕЛЕЛИ су се живих свирки, у актуелним околностима, и музичари и публика.

- Сви чезнемо за живим звуком и повратком у нормалан живот - искрено ће Никола за наш лист. - Једва чекамо да се "упали зелено светло" и да музика опет проструји нашим жилама. Мислим да без размене енергије не функционише ни космос. Надам се да ћемо ово брзо пребродити, и ускоро почети да размењујемо позитивне вибрације на наступима - кажу да певање углас, широм отворених уста, лечи психу и буди хормон среће.

Искреност и љубав према ономе што раде - то је, каже он, рецепт за дуго трајање "Легенди".

- Потом несебичност и скромност - наставља даље Никола. - То неки с временом изгубе, али не и чланови "Легенди".

Зекић каже да није од оних који слушају све што је популарно, и што има милионске прегледе на интернету.
- Не робујем томе. Највише слушам поп музику, а кад хоћу да се разгалим, онда су ту севдалинке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)