ЈЕЛЕНА ТОМАШЕВИЋ ЗА "НОВОСТИ": Срце ме вуче ка југу

В.Н.

21. 09. 2020. у 11:01

ПЕВАЧИЦА Јелена Томашевић, која је недавно наступила на манифестацији "Немањини дани", у порти манастира Светог Николе у Куршумлији, прве Немањине задужбине, за наш лист је, после концерта, рекла да, поред поп репертоара, на наступима увек има и блок посвећен народним изворним песмама.

ЈЕЛЕНА ТОМАШЕВИЋ ЗА НОВОСТИ: Срце ме вуче ка југу

Фото ATA Images

Популарна уметница зато планира да у блиској будућности сними албум са изворном музиком.

Супруга Ивана Босиљчића је у августу објавила песму и спот "Дирај ми усне", и ту је уградила сву снагу и мотивацију коју жели да пренесе на своју публику.

- Срце води ме опет ка југу, оставићу прошлост за собом и сву своју тугу - поручује стиховима Јелена.

Волела би, вели, да ова композиција симболизује нашу снагу да кренемо даље, упркос ситуацији коју је изазвала пандемија короне. А на констатацију да је на наступу отпевала и песму "Уснила је дубок санак", везану за југ наше земље, Космет, Јелена каже да је, после Јордана Николића, прва отпевала ту нумеру за архивски снимак Радио Београда 2001. Њеном интерпретацијом је био одушевљен композитор Драган Николић, који ју је позвао из Француске да јој пренесе утиске.

На питање да ли радо долази на југ Србије, Јелена, за "Новости", одговара:

- Наступала сам својевремено у Грачаници, а прошле године и у Зубином Потоку. Одушевљена сам дочеком, тако да се надам да ће ме поново позвати. Том приликом сам обишла све наше манастире на КиМ, који су на мене оставили упечатљив утисак.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)